Podzavestni um deluje zate

Podzavestni um deluje zate

01.02.2017 | Avtor: Orison Swett Marden
"Tvoj podzavestni um je kakor vrt, in zelo pazljiv moraš biti, kaj posadiš vanj."


Ko bi vsi ljudje vedeli, kako pripraviti podzavest, da bi delala zanje, bi ne bilo revnih ljudi, nihče ne bi bil izčrpan, ne bi bilo trpečih, v mukah ali bolnih; nihče ne bi bil nesrečen, ne bi bilo žrtev zatrtih ambicij.

Tvoj podzavestni um je kakor vrt, in zelo pazljiv moraš biti, kaj posadiš vanj. Vsaka misel, vsako čustvo, vsaka sugestija je seme, posajeno v prst podzavesti, ki bo dalo takšno žetev, kakršno je seme. Ni pomembno, kakšno vrsto misli/semen si posejal, bodisi revščino bodisi prosperiteto, propad ali uspeh, srečo ali nesrečo, takšne vrste žetev boš požel.

Če vtisneš živo, intenzivno in vztrajno v kreativni um v veličino, ki je v tebi – tvojo odločenost biti, kar hočeš biti; če čvrsto obdržiš v duhu svojo zaobljubo, da boš uspel pri počenjanju tistega, kar želiš delati; in če svoj nivo dvigneš  na najboljše, da lahko uresničiš svoja hrepenenja, te nič na svetu ne more ovirati na poti do tvojega uspeha.

Vsak velik izumitelj, vsak velik iznajditelj, vsak velik genij,  je občutil srh univerzalne notranje sile, te misteriozne sile v ozadju telesnega, a ne iz njega, ki ga je prišla podpreti pri izvedbi naprave, odkritja, knjige, slike, velike glasbene kompozicije, pesmi, vsega, kar poskuša ustvariti ali odkriti.

Psihologi pojasnjujejo misterij uma na zelo preprost način. Trdijo, da je del uma, ki ostane aktiven medtem ko spimo, tista izredna sila v nas, ki bo, če je pravilno razumljena in uporabljena, omogočila človeku doseči višine njegovih neomejenih zmožnosti.

Vemo, da se dotikamo novih virov moči. Kadar lahko to storimo inteligentno, znanstveno, bomo vsi izvajali tisto, kar se včasih smatra za čudeže. Šele pričeli smo spoznavati, da je podzavestni um kanal, preko katerega se povezujemo z neizmerno preskrbo; z velikimi kreativnimi procesi univerzuma; skozi katere se lahko človek dotakne Neizmernega uma in izvrši stvari, ki bodo prekosile nepomembne dosežke, ki sedaj vzbujajo našo radovednost in občudovanje.

Vse je, glede na izsledke, odvisno od stopnje inteligence in zavestne namere, s katero uporabljamo podzavestni um, kajti vedno je zaposlen z zaznavanjem nevidne kreativne substance vsake naše misli, čustva, hotenja, želje ali občutka. Nikdar ne spi, nenehno dela na osnovi sugestij, ki jih prejme iz zavednega ali objektivnega uma.

Tvoje običajne misli, tvoja prepričanja, tvoje vizije, tvoje sanje, tvoje mišljenje, vse to je vtisnjeno vanj, in se bo nazadnje izrazilo v tvojem življenju. Povedano z drugimi besedami, tvoj podzavestni um je tvoj pomočnik, nadaljuje takoj, brez izmikanja, brez vprašanj, ni važno ali gre za veliko stvar ali za majhno stvar, ali je prav ali narobe, da upošteva ukaz, da sledi sugestiji, ki jo ti podaš.

Na primer, ko hočeš ujeti zgodnji vlak, ali zaradi nekega razloga vstati sredi noči, česar nisi navajen, in si rečeš ali zadržuješ v mislih in umu preden zaspiš: »Moram se pravočasno zbuditi, da ujamem ta jutranji vlak,« ali »Moram se zbuditi ob enih ponoči,« se boš gotovo zbudil ob skoraj natanko tistem času, ki si ga določil, čeprav morda ob tej uri nisi bil buden kakšno leto.

Ko nimaš ure z alarmom za jutranje bujenje in te nihče ne pokliče; kaj te prebudi točno ob pravem času? Verjetno se nikoli nisi vprašal ali pomislil na to. A to je bil ta mali, zvesti podzavestni pomočnik, ki je bil na preži, medtem ko si spal.

Podobno drži za naše sestanke; zmenke ali dogovore za določene termine v prihodnosti.

Več o tem v knjigi >>> Blaginja - Kako jo pritegniti / Orison Swett Marden


Ključne besede: podzavest podzavestni um blaginja motivacija prosperiteta ustvarjalnost kreativnost um Orison Swett Marden Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Da bi uspeli, morate biti pripravljeni, da zgrabite priložnost, ko se pojavi.

Og Mandino