Prešernov nagrajenec, baletnik Henrik Neubauer o izobrazbi, delu in življenju

Prešernov nagrajenec, baletnik Henrik Neubauer o izobrazbi, delu in življenju

09.02.2024 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Letošnji Prešernov nagrajenec za življenjsko delo je slovenski baletni plesalec, koreograf, zdravnik, režiser in pedagog, ter avtor mnogih učbenikov in priročnikov o plesni umetnosti, dr. Henrik Neubauer.


"Mladi bi morali upoštevati, da je balet zelo zahtevna umetnost. Za balet moraš garati vsaj osem let v šoli, da imaš potem znanje, ki ga lahko pokažeš občinstvu. Ko sem začenjal, pa seveda nisem bil siguren, ali mi bo šlo ali ne, kar je bil tudi razlog, da sem poleg baleta študiral še na medicinski fakulteti. Da doživiš visoko starost, je pač potrebno, da si zadovoljen s svojim življenjem. Seveda pa tudi določen režim življenja, ki pa nikogar ne ovira, ampak mu samo veliko daje. Treba je samo iti v življenje z radostnim srcem. Kdor je ustvarjalec ali pa načitan zgolj z Wikipedije, to zagotovo ne bo dolgo trajalo. Na vsak način moraš biti podvržen svojemu delu." - dr. Henrik Neubauer


Sorodni članki:
Zdravljica
Misli o kulturi - kultura

Ključne besede: Henrik Neubauer Prešernova nagrada Prešernovi nagrajenci življenjsko delo balet baletnik ples misel dneva modrost citat France Prešeren kultura umetnost S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost je upodobljeno čustvo.

Herman Melville