Rdeča barva

Rdeča barva

12.02.2006 | Avtor:
"Rdeča je med vsemi barvnimi odtenki najbolj energična, žareča, aktivna, topla, polna življenja, divja barva, ki »dobesedno podira ovire in jezove« pred seboj."
Rdeče žareče


Rdeča je optimistična, vitalna barva aktivnosti, vročine, gibanja, borbe, strastnega življenja. Je najbolj človeško izrazna, ekstravertirana barva, ki je povezana s polnostjo življenja, s pogumom, žrtvovanjem, ljubeznijo, z močnimi čustvi in dejanji strasti. Rdeča nikogar ne pusti hladnega. Lahko jo ljubite ali sovražite, a ob rdeči barvi težko ostanete ravnodušni.

Po naklonjenosti oz. nenaklonjenosti do rdečine lahko spoznamo nekaj splošnih potez človekovega značaja, čeprav seveda ne moremo z gotovostjo sklepati o značaju kot celoti ali celo o umskih sposobnostih.

Ljudje, ki rdeče barve nikakor ne prenesejo, so na nek način čustveno zadržani ...

Več o rdeči barvi & zaznavanju barv s psihološkega vidika v knjigi > Človekova aura & Psihološko zaznavanje barv
Ključne besede: Adlešič  barve  barvni odtenki  človekovo doživljanje  moč barv  psihologija barv  rdeča barva  rdečina  simbolika barv  simbolni pomeni  svetloba  zaznavanje Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomembno je, da otroci berejo najrazličnejše knjige, da odkrivajo svoja čustva in čustva drugih ljudi. Gre ze neizmeren vir izobrazbe in kulture.

Quentin Blake