Rjava barva

Rjava barva

12.10.2006 | Avtor:
"Rjava barva je barva zemlje, simbolizira delo z zemljo, delo na polju. Je trdna barva, ki nas obdaja na vsakem koraku in je mnogim zato domača, prijetna, praktična, nekako materinska in zaščitniška"

Rjava barva je zmes osnovnih barv in barvnih mešanic v raznih odtenkih, zato seveda ne spada med osnovne barve. Poznamo jo v najrazličnejših odtenkih od rumenkasto rjave do rdečkastih barv žgane gline in vse do temno rjavih, skoraj črnih odtenkov. Je široko razprostranjena barva. Jeseni  se narava obda s številnimi toni rjavine, rjavo je listje, rjava so debla in veje dreves, rjava je zemlja. Dokler zemlje ne pobeli sneg in ko le ta skopni, je naša okolica bolj ali manj rjava. Mnogi vnašajo rjavo barvo tudi v svoje domove, ko izbirajo pohištvo in drugo opremo večinoma v rjavkastih odtenkih.

Rjava barva je torej barva zemlje, simbolizira delo z zemljo, delo na polju. Je trdna barva, ki nas obdaja na vsakem koraku in je mnogim zato domača, prijetna, praktična, nekako materinska in zaščitniška. Občutimo jo kot stabilno, čvrsto, a tudi kot pritisk in togost.

Več o rjavi barvi & zaznavanju barv s psihološkega vidika v knjigi > Človekova aura & Psihološko zaznavanje barvKljučne besede: barve  barvni odtenki  človekovo doživljanje  Alfons Rosenberg  Lüscher  moč barv  psihologija barv  rjava  rjavina  barva  simbolika barv  simbolni pomeni  svetloba  zaznavanje V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če ne uspeš prvič, poskušaj in poskušaj znova.

(William Edward Hickson)