Ročno napisana pesem Anne Frank je bila na dražbi prodana za visok znesek

Ročno napisana pesem Anne Frank je bila na dražbi prodana za visok znesek

24.11.2016 | Avtor: Mavrični Mesečnik

Dvokitična pesem Anne Frank, napisana v nizozemskem jeziku leta 1942, je bila na dražbi prodana v pičlih dveh minutah in sicer za 140.000€.

List papirja s pesmico, je en redkih ročno napisanih zapisov, deklice Anne Frank, ki so bile ponujeni na dražbi. Ročno napisana pesem Anne Frank, židovske deklice, ki je 2 leti pisala dnevnik, je datirana na 28. marec 1942. Tri mesece po nastanku te pesmice, se je bila Anne s svojo družino primorana skriti v skrivne prostore, kjer je nastajal njen dnevnik.

Pesem Anne Frank govori o trudu in popravljanju napak.


Draga Cri-Cri

Če ne končaš dela primerno

In izgubiš dragocen čas

Se ponovno loti dela

In se bolj potrudi kot prej.

Če ti drugi očitajo,

da delaš narobe,

potem le poskrbi, da napako popraviš,

in tako se najlažje, zase postaviš.

Anne Frank, 28. marec 1942

Ključne besede: Anne Frank pesem pesmica dražba 1942 Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Edina oseba,katere vedenje lahko nadzorujemo,smo mi sami.

William Glasser