Še neobjavljena pravljica Marka Twaina bo izšla jeseni pri založbi Random House

Še neobjavljena pravljica Marka Twaina bo izšla jeseni pri založbi Random House

26.01.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Še neobjavljena pravljica Marka Twaina bo izšla jeseni pri založbi Random House. Pravljica z naslovom 'The Purloining of Prince Oleomargarine' je napisana v enajstih poglavjih. Mark Twain je zgodbico zapisal leta 1879, vendar nikoli ni bila dokončana, niti objavljena. Pravljico je sedaj dokončal Philip Stead, upodobila pa jo je ilustratorka Erin Stead. Knjiga bo jeseni, natančneje 26. septembra 2017, najprej izšla v angleškem jeziku, pri založbi Random House.

'The Purloining of Prince Oleomargarine' govori o dečku, ki pridobi čudežno lastnost pogovarjanja z živalmi. Dečka in njegove živalske prijatelje čaka pustolovščina, saj bodo rešili ugrabaljenega princa.

Kljub temu, da Mark Twain pravljice nikoli ni dokončal, le-ta vsebuje njegov očarljiv in živahen način soočanja dečka s svetom odraslih.

Ključne besede: Mark Twain pravljica leposlovje Random House založba knjige branje beremo otroške knjige leposlovje za otroke  Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Po zimi mora vedno priti pomlad, zato jo stržek (najmanjši evropski ptiček) glasno prikliče, skupaj z zvončkom ...
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne moremo živeti samo zase. Tisoče vlaken nas povezuje s sočlovekom; in po teh vlaknih tečejo naša dejanja proč, kot vzroki in se k nam vračajo, kot posledice.

Herman Melville