Slikanica: Pripoved o barviti jeseni

Slikanica: Pripoved o barviti jeseni

01.12.2023 | Avtor: Založba Atelje Doria | Ilustracije Julia Doria

V slikanici Pripoved o barviti jeseni, ki jo je napisala in ilustrirala Julia Doria, so drevesa zažarela v rumeno rjavih odtenkih.


Gozdne živali so se sladkale z jesenskimi plodovi, le mali ježki niso bili lačni. Nikakor se niso hoteli pripravljati na prihajajočo zimo, najraje bi se igrali. A nato jim mama ježevka pove pripoved, da prav tisto o barviti jeseni, ki gre iz ježevega roda v rod.Pripoved je bila zanimiva in poučna. Celo mali ježki so postali lačni! In končno so se pričeli pripravljati na prihajajočo zimo. 

 

Kaj je pripovedovala mama ježevka in kako je bilo potem, pa izveš mladi bralec v tej jesenski slikanici > Pripoved o barviti jeseni.
Ključne besede: pripoved o barviti jeseni jesenske slikanice avtorska slikanica beremo beremo skupaj branje gozdne živali jesen ježi ježki Julia Doria letni časi poučna slikanica slikanica slovenske pravljice slovenski ilustratorji slovenski pisatelji Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Nagajivi veter je slikanica o vetru, ki je napisana v obliki slikopisa. Besedilo v slikanici je zapisano z velikimi tiskanimi črkami v obliki slikopisa, kar bo v pomoč mladim nadebudnim bralcem.
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Gram časa je gram zlata. A z gramom zlata ne moremo kupiti grama časa.

(Kitajski pregovor)