Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

17.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


V Londonu bo prvič po 70ih letih na ogled razstava originalnih del znamenitega nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha.


Vincent Willem van Gogh (1853-1890) je bil nizozemski slikar in predstavnik postimpresionističnega slikarstva. Van Gogh danes velja za eno največjih osebnosti v zgodovini zahodne umetnosti.


Kljub temu, da je bila zadnja razstava njegovih del v Veliki Britaniji pred desetimi leti, gre tokrat za prvo razstavo v Londonu po  dolgih desetletjih. Leta 1947 je Tate gostil zadnjo Van Goghovo razstavo na območju Londona.


V britanski galeriji Tate so napovedali, da bo spomladi 2019, v London pripotovalo kar 40 slikarjevih del. Med drugim bo na posojo pripotovalo tudi njegovo slavno delo Zvezdnato nebo nad Renom in ene slika iz serije 'sončnice'.


Van Gogh je v svojih zgodnjih dvajsetih letih živel v Londonu, iz katerega je poslal nekaj pisem svojemu bratu Theu.


Londonska galerija Tate bo z razstavo osvetljevala življenje mladega Van Gogha v Londonu in vpliv Londona na njegovo ustvarjalno življenje.Razstava: Van Gogh & Britain; Tate Britain; London, 27. marec 2019 - 11. avgust 2019


Ključne besede: Vincent Van Gogh slikarstvo Tate Britain galerija razstava sončnice zvezdnato nebo slike slikarji postimpresionizem Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Ne išči le varnosti. Segaj po zvezdah!"

Peter O'Connor