Štiri sestre - Slikanice za štiri letne čase

Štiri sestre - Slikanice za štiri letne čase

12.10.2023 | Avtor: B. O.
"Slikanice so odlična iztočnica za pogovore o štirih letnih časih s predšolskimi otroki."


Z otroki beremo o letnih časih. Branje vzpodbuja razvoj otroških možganov in domišljijo; otroka uči jezika in ga seznani s čustvi. Prav tako branje vzpodbuja razvoj otroških možganov in domišljijo; otroka uči jezika in ga seznani s čustvi. Slikanice o gospe Jeseni in njenih treh sestrah Zimi, Pomladi in Poletju, bodo odlična iztočnica za raziskovanje in spoznavanje letnih časov.


Gospa Jesen je jesenska zgodba o pravi Jeseni, ki s svojim kovčkom vsako leto prepotuje cel svet in poskrbi, da so naša mesteca in vasi, odeti v jesen. Obarva listje na drevesih, poskrbi za ozimnico za živali ter prebivalce v mestecu na robu hriba obdari s toplimi pletenimi jopicami.

Ko že kaže, da bo gospa Zima letos zamudila v mestece na robu hriba, nenadoma prileti na svojih ledenih saneh. In to s polnim naročjem snežink. Po pokrajini posuje drobne snežne kristale in že naslednji hip je vse prekrito z belo snežno odejo.


Potem, ko je lanskega septembra v mestece na robu hriba prišla gospa Jesen in ji je decembra sledila gospa Zima, ki je poskrbela za dolgo zimo, se je sedaj na lesenem čolnu pripeljala še gospa Poletje.

In ko so mestece na robu hriba obiskale sestre Poletje, Jesen in Zima, je za njimi prišla še zadnja od štirih sester, gospa Pomlad, ki jo v mestecu po vsaki zimi težko pričakujejo. Avtorska slikanica Gospa Pomlad je kratka pripoved o tem, kako nastane pomlad. Ali bolje rečeno, kdo poskrbi zato, da se meseca maja drevesa in grmi šibijo pod zelenim listjem in barvitim cvetjem.

Spoznajmo štiri letne čase tudi ob pomoči slikanic.

Ključne besede: letni časi otroške knjige slikanice Gospa Jesen Gospa Zima Gospa Pomlad Gospa Poletje Živa Viviana Doria Založba Atelje Doria knjigarna spletna knjigarna spletna knjigarna Doria Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomembno je, da otroci berejo najrazličnejše knjige, da odkrivajo svoja čustva in čustva drugih ljudi. Gre ze neizmeren vir izobrazbe in kulture.

Quentin Blake