Tesla pokazala solarne strešnike prihodnosti

Tesla pokazala solarne strešnike prihodnosti

30.10.2016 | Avtor: Mavrični Mesečnik

Elon Musk, izvršni direktor podjetja Tesla, je predstavil najnovejši energetski izdelek, solarne strešnike. Solarni strešniki naj bi sčasoma zamenjali velike solarne plošče oz. solarne panele. Stekleni solarni strešniki, ki jih je razvila Tesla izgledajo mnogo bolje, kot katerikoli podoben izdelek, vključno z velikimi solarnimi ploščami, ki se že nekaj let vgrajujejo na klasične strehe. Izdelali so več različnih oblik, od klasičnih toskanskih strešnikov v opečnati barvi, do modernih gladkih strešnikov.

Teslin cilj je, da bi strešniki v prihodnosti postali človeški način življenja brez fosilnih goriv. Njihovo družina prihodnosti, vozi električni avto in ima hišo s solarnimi strešniki.

Cena takšne strehe še ni znana, je pa Tesla poudarila, da bi bil znesek izdelave strehe s solarnimi strešniki manjši, kot izdelava klasične strešne kritine in nato namestitev solarnih plošč.

Foto: stekleni solarni strešniki, Tesla, youtube

Tesla, hiša s solarnimi strešnikiKljučne besede: solarna elektrika solarni strešniki tehnologija Tesla solarni paneli solarne plošče strehe strešne kritine energetika varčevanje sončna energija Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomen in resnica nista bili skriti za stvarmi, sta v njih, v njih vseh.

Herman Hesse