Tesla pokazala solarne strešnike prihodnosti

Tesla pokazala solarne strešnike prihodnosti

30.10.2016 | Avtor: Mavrični Mesečnik

Elon Musk, izvršni direktor podjetja Tesla, je predstavil najnovejši energetski izdelek, solarne strešnike. Solarni strešniki naj bi sčasoma zamenjali velike solarne plošče oz. solarne panele. Stekleni solarni strešniki, ki jih je razvila Tesla izgledajo mnogo bolje, kot katerikoli podoben izdelek, vključno z velikimi solarnimi ploščami, ki se že nekaj let vgrajujejo na klasične strehe. Izdelali so več različnih oblik, od klasičnih toskanskih strešnikov v opečnati barvi, do modernih gladkih strešnikov.

Teslin cilj je, da bi strešniki v prihodnosti postali človeški način življenja brez fosilnih goriv. Njihovo družina prihodnosti, vozi električni avto in ima hišo s solarnimi strešniki.

Cena takšne strehe še ni znana, je pa Tesla poudarila, da bi bil znesek izdelave strehe s solarnimi strešniki manjši, kot izdelava klasične strešne kritine in nato namestitev solarnih plošč.

Foto: stekleni solarni strešniki, Tesla, youtube

Tesla, hiša s solarnimi strešnikiKljučne besede: solarna elektrika solarni strešniki tehnologija Tesla solarni paneli solarne plošče strehe strešne kritine energetika varčevanje sončna energija 2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Računalniški priročnik
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Najmočnejši človek na svetu je tisti, ki je največkrat sam.

Henrik Ibsen