Testamenti pisateljice Margaret Atwood so pričakovano postali takojšnja knjižna uspešnica

Testamenti pisateljice Margaret Atwood so pričakovano postali takojšnja knjižna uspešnica

18.09.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Avtorica Margaret Atwood se je v knjigi Testamenti oz. Pričevanja (založba Vintage) vrnila v distopični svet Gileada, kjer se odvija Deklina zgodba.

Že prvi teden po izidu, so z britanskih knjižnih polic pokupili več kot 100.000 izvodov trdo vezane knjige Testamenti.

Uradno je knjiga Testamenti izšla v ponedeljek 9. septembra ob polnoči, kar ni ustavilo ponočnjaških knjižnih moljev, ki so kljub pozni uri preplavili angleške knjigarne. Do sobote je bilo prodanih že več kot 100.000 knjig.

Po ocenah britanskih založnikov gre, po prodajah sodeč, nedvomno za najbolj prodajano fikcijo v trdi vezavi tega leta.

Knjigarne so promocijo knjige vzele resno, samo pri knjigarnah Waterstones so ob izidu organizirali preko 150 literarnih dogodkov.

Atwoodova je dogajanje v Testamentih postavila 15 let po zaključku Dekline zgodbe. Sicer pa knjiga sledi evoluciji totalitarne države Gilead.

Ključne besede: Margaret Atwood Testamenti knjiga fikcija totalitarizem Deklina zgodba knjigarna Pričevanja Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Živimo v mavrici kaosa.

Paul Cezanne