Testamenti pisateljice Margaret Atwood so pričakovano postali takojšnja knjižna uspešnica

Testamenti pisateljice Margaret Atwood so pričakovano postali takojšnja knjižna uspešnica

18.09.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Avtorica Margaret Atwood se je v knjigi Testamenti (založba Vintage) vrnila v distopični svet Gileada, kjer se odvija Deklina zgodba.

Že prvi teden po izidu, so z britanskih knjižnih polic pokupili več kot 100.000 izvodov trdo vezane knjige Testamenti.

Uradno je knjiga Testamenti izšla v ponedeljek 9. septembra ob polnoči, kar ni ustavilo ponočnjaških knjižnih moljev, ki so kljub pozni uri preplavili angleške knjigarne. Do sobote je bilo prodanih že več kot 100.000 knjig.

Po ocenah britanskih založnikov gre, po prodajah sodeč, nedvomno za najbolj prodajano fikcijo v trdi vezavi tega leta.

Knjigarne so promocijo knjige vzele resno, samo pri knjigarnah Waterstones so ob izidu organizirali preko 150 literarnih dogodkov.

Atwoodova je dogajanje v Testamentih postavila 15 let po zaključku Dekline zgodbe. Sicer pa knjiga sledi evoluciji totalitarne države Gilead.

Ključne besede: Margaret Atwood Testamenti knjiga fikcija totalitarizem Deklina zgodba knjigarna Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Pravljica o puhastem medvedku, beli zimi in božični skrivnosti ...
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne moremo živeti samo zase. Tisoče vlaken nas povezuje s sočlovekom; in po teh vlaknih tečejo naša dejanja proč, kot vzroki in se k nam vračajo, kot posledice.

Herman Melville