Tihožitje

Tihožitje

02.08.2015 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik | Ilustracije Julia Doria

Tihožitje je upodobitev v določeno kompozicijo postavljenih neživih ali negibnih stvari, kot so rastline (zelenjava, sadje, cvetje), oblačila, razni predmeti, glasbila, knjige ...

Upodobimo lahko najrazličnejše predmete iz nežive narave (dom, instrumenti, delovni pribor, okrasje, ...), mrtve narave (plen), iz t.i. pritajenega življenja (tihožitja s sadjem, cvetjem, zelenjavo, školjkami, kamninami ...).

Prizore lahko scensko zastavimo in kombiniramo razne postavitve, predmete, okolja ter tihožitjem z uporabljenimi predmeti in smiselno izbranim ozadjem, dodamo osebno in izpovedno noto.

 

 

Tihožitje s cvetjem

Julia Doria, Tihožitje s cvetjem, 2014, tehnika akril


Julia Doria, Tihožitje, tehnika akril

Julia Doria, Tihožitje z medvedki, 2014, tehnika akril

 

Julia Doria Twitter

Sorodni članki:
Krajina ali pejsaž

Ključne besede: Tihožitje still life tehnike upodobitve slikanje narava sadje zelenjava atelje slovenski ilustratorji motivi Računalniški priročnik
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Biti srečen, pomeni biti to, kar si.

Jože Urbanija