Učinkovito delovanje

Učinkovito delovanje

02.05.2015 | Avtor: Wallace Delois Wattles
"Ko ima organizem več življenja, kot ga lahko izrazi v funkcijah na svoji stopnji, razvije organe na višji stopnji, in nastajajo nove vrste. Nikoli ne bi bilo novih vrst, če ne bi bilo organizmov, ki so več kot izpolnili svoje položaje. Zakon je popolnoma enak tudi zate. "

Napreduješ lahko samo tako, da si večji od svojega sedanjega položaja. In noben človek ni večji od svojega sedanjega položaja, kadar pušča nenarejeno katerokoli delo, ki se nanaša na ta položaj.

Svet napreduje samo po tistih, ki več kot izpolnjujejo svoje sedanje položaje. Če nihče ne bi popolnoma izpolnjeval svojega sedanjega položaja, bi pri vsem prišlo do zdrsa nazaj. Tisti, ki povsem ne izpolnjujejo svojih sedanjih položajev, so mrtva obremenitev družbe, vlade, gospodarstva in industrije. Z velikimi stroški jih morajo vzdrževati drugi. Napredek sveta je oviran samo zaradi tistih, ki ne izpolnjujejo svojih sedanjih položajev, ki jih imajo. Ti pripadajo prejšnjim dobam in nižji stopnji življenjskega načrta. Usmerjeni so k degeneraciji. Nobena družba ne bi mogla napredovati, če bi bil vsak posameznik manjši od svojega položaja, ker se družbena evolucija ravna po zakonu fizične  in mentalne evolucije. V živalskem svetu evolucijo sproži presežek življenja.

Ko ima organizem več življenja, kot ga lahko izrazi v funkcijah na svoji stopnji, razvije organe na višji stopnji, in nastajajo nove vrste.
Nikoli ne bi bilo novih vrst, če ne bi bilo organizmov, ki so več kot izpolnili svoje položaje. Zakon je popolnoma enak tudi zate. Ali boš obogatel, je odvisno od tega, ali boš ta princip uporabljal pri svojih zadevah.

Vsak dan je ali uspešen ali neuspešen. In uspešni dnevi so tisti, ki ti posredujejo, kar hočeš. Če je vsak dan neuspešen, ne moreš nikoli obogateti; če vsak dan predstavlja uspeh, ne moreš drugače, kakor da obogatiš.
Če obstaja nekaj, kar bi bilo lahko narejeno danes, in tega ne narediš, si bil neuspešen, vsaj kar zadeva to stvar. In posledice bi lahko bile veliko bolj katastrofalne, kot si lahko predstavljaš.

Rezultatov ne moreš predvideti niti za najbolj navadno dejanje. Ne poznaš delovanja vseh sil, ki so bile aktivirane v gibanje v tvojo korist. Veliko je lahko odvisno od tega, da opraviš neko preprosto dejanje; prav to je lahko tisto, kar ti odpre vrata priložnosti do velikih možnosti. Nikoli ne moreš poznati vseh kombinacij, ki jih dela zate Najvišja Moč v svetu stvari in človeških zadev. Tvoje zanemarjanje ali neuspeh pri opravljanju katere izmed majhnih stvari lahko povzroči zelo veliko zamudo pri pridobivanju tistega, kar hočeš dobiti.
Vsak dan naredi vse, kar je tistega dne možno narediti.

Vsekakor velja za zgoraj povedano omejitev ali pogoj, ki ga moraš upoštevati.
Ne smeš se preobremeniti z delom, niti ne smeš slepo drveti v svoj posel z napenjanjem vseh moči, da bi opravil kar največje število stvari v najkrajšem možnem času.

Ne smeš skušati danes opraviti dela jutrišnjega dne niti opraviti tedenskega dela v enem dnevu.
V resnici ne šteje število stvari, ki jih opraviš, ampak šteje  učinkovitost vsakega posameznega dejanja.
Vsako dejanje je samo po sebi učinkovito ali neučinkovito.

Vsako neučinkovito dejanje je neuspeh, in če v svojem življenju opravljaš neučinkovita dejanja, bo celo tvoje življenje neuspešno. Več stvari kot narediš, slabše zate, če so vsa tvoja dejanja neučinkovita.

VrtnarjenjePo drugi strani je vsako učinkovito dejanje uspešno samo po sebi, in če je vsako dejanje v tvojem življenju učinkovito, mora biti uspešno vse tvoje življenje.

Vzrok neuspeha je v izvajanju preveč stvari na neučinkovit način in v izvajanju premalo stvari na učinkovit način.

Spoznal boš, da je ta trditev samoumevna, kajti ob tem, ko ne narediš nobenega neučinkovitega dejanja in narediš dovolj učinkovitih dejanj, boš obogatel. Če torej lahko  učinkovito opraviš vsako dejanje, potem ponovno vidiš, da je bogatenje zreducirano na natančno znanost, tako kot matematika.

Zadeva se sedaj obrne k vprašanju, ali lahko iz vsakega posameznega dejanja narediš uspeh sam po sebi. In to vsekakor lahko storiš.

> Več o tem v knjigi >>> Izkoristite moč kreativnega mišljenja - Finančni uspeh

 

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Wallace Delois Wattles delovanje učinkovitost znanost bogatenja kariera  finančna inteligenca poslovanje finance uspeh osebnostna rast finančni uspeh posel Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Bolje je biti osovražen zaradi tega kar si, kot biti ljubljen zaradi tega kar nisi.

Andre Gide