Vesoljček, ki je obiskal Zemljo

Vesoljček, ki je obiskal Zemljo

09.02.2016 | Avtor: Julia Doria

Vesoljček Pi obišče planet ZemljaV svetu obeležujejo najrazličnejše praznike in eden izmed najbolj nenavadnih je prav gotovo kulturni dan zunajzemeljskih bitij. Zato se na ta prav posebni dan spomnimo na nenavadno bitje iz drugega planeta, ki je Zemljo obiskalo v knjigi za otroke: Vesoljček Pi.

Knjiga opisuje dogodivščine vesoljčka Pi-ja, ki se s svojo vesoljsko ladjo Rozeto odpravi na Zemljo, da bi pomagal njenim živalskim prebivalcem in ljudem.

Odlomek iz uvodnega dela knjige:

Daleč, v širnem vesolju, kjer je za mnogimi galaksijami in številnimi ozvezdji še neštetokrat več prostranih galaksij ter zvezdnih cest, morda še malo dlje, utripa majcena zvezdica. Imenuje se Gama. Pravzaprav je ta zvezdica majhen planet. Tako je videti od blizu. Od daleč pa se zdi kot migetajoča zvezda, podobna vsem ostalim, ki krasijo zvezdno nebo. 
Na prvi pogled se zdi Gama čisto navaden planet, a ko nanj posije svetloba treh sonc, se prebudi vesoljček Pi. Dokler je svetilo le eno sonce, je predolgo spal, ko je zasvetilo drugo, je predolgo poležaval, šele ko so zasijala tri sonca hkrati, je skočil pokonci in zaklical:

 »Dovolj je bilo spanja!«

***

In tako se je vse začelo. Bitje z drugega planeta je obiskalo naš planet. Vendar prebivalci Zemlje niso spadali med ravno najbolj kulturna bitja širnega vesolja. Nasprotno, delovali so nekam nespametno. Zato je moral vesoljček nujno nekaj ukreniti. In tudi je. Na svoj način.

Več o tem pa izveš, dragi bralec, kar v knjigi >>> Vesoljček Pi, ki si jo lahko izposodiš tudi v svoji knjižnici. 

Ključne besede: Vesoljček Pi zunajzemeljska bitja vesoljci knjige za otroke otroške Extraterrestrial Culture Day kulturni dan nenavadni prazniki Julia Doria  vesoljček nezemljani znanstvena fantastika Knjiga, v kateri živi sedem čarobnih pravljic.
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Izobrazba ni le priprava za življenje; izobrazba je življenje.

John Dewey