Wallace Allan Wood - Wally Wood - avtor in ilustrator stripov, knjižna ilustracija

Wallace Allan Wood - Wally Wood - avtor in ilustrator stripov, knjižna ilustracija

17.06.2016 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Wallace Allan Wood (17. 6. 1927 - 2. 11. 1981), znan kot Wally Wood,  je bil ameriški umetnik, ilustrator, ustvarjalec stripov in založnik, ki je svoje življenje posvetil stripu in znanstveni fantastiki. Wally Wood je bil perfekcionist. Njegova obsesija, da izpopolni vsak delček svojega ustvarjanja, mu je omogočila, da je pri ilustriranju dosegel perfekcijo, ki jo je zmoglo le malo ustvarjalcev stripov.

V zlatem času svojega ustvarjanja (1950-1970) je likovno opremil kar nekaj izdaj znanstvene fantastike, med drugim je prispeval ilustracije za avtorje kot so Isaac Asimov, Jack Finney, Frederik Pohl, Jack Vance, idr.

Wood je kot risar stripov delal za različne založbe kot so npr. Marvel, DC, Warren. Leta 1964 je kot ilustrator prevzel risanje nekaj izdaj stripov slavnega Daredevila (Marvel). Do takrat je bil Daredevil upodobljen v rumen akrobatski kostim. V 7. številki pa je Wood Daredevila oblekel v znamenito rdečo. Ta ilustracija Daredevila je bila navdih za vse kasnejše Daredevilove dizajne, med drugim tudi za film Daredevil iz leta 2003.

Wood je ustvaril več sto strani stripov, ki so krasile tako stripe kot knjige. Wally Wood pa je deloval tudi kot grafični oblikovalec: ustvarjal je ilustracije za embalažo, naslovnice albumov, plakate, zbirateljske kartice,...

Posthumno so ga sprejeli v Jack Kirby Hall of Fame in Will Eisner Comic Book of Fame.Ključne besede: Wallace Allan Wood Wally Wood stripi avtor ilustrator Marvel Daredevil risar ustvarjalci stripov strip risar ilustracije znanstvena fantastika knjižna ilustracija grafično oblikovanje SciFi Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Človek je kot roman: do zadnje strani ne veš kako se bo roman končal. V nasprotnem primeru ga sploh ne bi bilo vredno prebrati.

Jevgenij Zamjatin