Velika Britanija Egiptu vrnila okrasno ploščo faraona Amenhotepa

Velika Britanija Egiptu vrnila okrasno ploščo faraona Amenhotepa

11.01.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Antični artefakt je bil ukraden iz Egipta."Egipčansko ministrstvo za antikvitete je sporočilo, da se je dragocen artefakt, ki so ga našli na neki londonski dražbi vrnil v domovino.

Gre za okrasno ploščo ali kartušo faraona Amenhotepa I. iz 17. dinastije. Faraon Amenhotep je vladal v 16. stoletju pr. n. št. Vladal je 21 let.

Okrasno ploščo so pretihotapili iz Egipta in jo želeli prodati na neimenovani londonski dražbi. Okrasna plošča je bila predtem razstavljena v odprtem muzeju v templju Karnak v Luksorju. Ministrstvo je spremljalo spletne strani mednarodnih dražbenih hiš, in ko so naleteli na ukraden artefakt, so uporabili vsa pravna sredstva za ustavitev dražbe in vrnitev predmeta.

V Egipt se je v zadnjih dveh letih vrnilo več kot 1000 ukradenih artefaktov, še veliko pa jih ostaja po svetu. Oblasti si prizadevajo za njihovo vrnitev. Artefakti iz Egipta na dražbah lahko prinesejo več sto tisoč dolarjev.


Fotografija je simbolična.


Ključne besede: Egipt zgodovina antika artefakt kartuša faraoni arheologija  Včasih se tudi v gozd prikrade deževen dan. Nekaterim gozdnim prebivalcem je dež bolj všeč, drugim nekoliko manj.
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Oh, but what a beautiful and splendid teddy bear he used to be! On his chest was a special little heart that shone with a ruby red glow ...
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Skoraj vsi izjemni dosežki so bili doseženi potem, ko je že bilo "povsem" dokazano, da jih je nemogoče izvesti.

(Orison Swett Marden)