Beli princ

Beli princ

24.06.2013 | Avtor: Danilo Ogrinc


V deželi onkraj tančice živi vrtnar, ki zna vzgojiti prav vsako cvetlico, iz katerih svetov se vijejo vonji prav posebne vrste. Vse želje, ki jih je človek kdaj koli imel, je izpolnil on, a kljub temu ga človeško oko ni še nikoli videlo.

Noč in dan so njegove roke neutrudno skrbele za najlepši kraj na svetu. Mnoge stvari, ki jih je človek kdaj pozabil narediti, je tiho in brez besede opravil on.

In vse je bilo v redu ...

Kljub želji, da bi ljudje spoznali mojstra, jim to kljub mnogim naporom še nikoli ni uspelo. Celo več. Bili so mnogi, ki so vrtnarjeve zasluge začeli pripisovati sebi.

In tudi to željo jim je vrtnar izpolnil ...

Čeprav je bil vrtnar zelo star, je bil gibčen in uren, kot malo kdo. Z leti življenja so si ljudje prisvojili mnoge stvari, a pred usodo časa jim ni uspelo ubežati.  In prišel je čas, ko je njihova moč začela veneti ...

Ob koncu jih je vrtnar tiho in brez besede pospremil na njihovi zadnji poti. Prišli so drugi in zgodba se je nadaljevala tam, kjer se je prejšnja končala ...

Nekega dne pa je majhen deček spoznal, da vendarle ni vse tako kot govore ljudje. Zaslutil je, da navzlic delu, ki ga sam opravlja, v resnici ni on tisti, ki uresničuje vse stvari ...

Zaželel si je spoznati nevidnega, nikoli razodetega vrtnarja, o katerem so nekateri govorili. Začel je opuščati vsako prisvajanje zaslug sebi in dan na dan klical vrtnarja, da bi se mu oglasil.

A odgovor ni prišel ...

In nekega dne, ko se je umaknilo vse njegovo prizadevanje, so se odprla skrivnostna vrata, ki jih prej še nikoli ni opazil.

Pokazal se je cvetlični vrt in v njegovi sredini se je razprla zlata vrtnica ...

Brez besede je deček zvedel vse ...

Sedaj je spoznal, kar ni še nihče pred njim.

Čeprav je pozabil nase, je prejel novo ime, ki ga razen njega ne bo nikoli nihče izvedel.

Svetleča veriga bratsva Življenja se je povečala za en členek ...

*

Zgodba iz knjige   >> še več zgodb najdete v naslednjih knjigah  

 Več izrekov in modrosti najdete v >>>  knjigah modrosti in lepih misli


Ključne besede: misli citati navedki učitelji in učenc,i Danilo Ogrinc modri učitelji modrost pozitivne misli zgodbe vrtnar čudežni vrt skrivnostni misli verzi kratke zgodbe Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Računalniški priročnik
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Amo, ergo sum. Ljubim, torej sem.

Jože Urbanija