Takšni so pogovori z mojo babico

Takšni so pogovori z mojo babico

21.03.2011 | Avtor: Julia Doria
"Ko popustimo pritisk, dobimo prav tisto, česar nismo mogli izsiliti. Kar smo tako obupno hoteli, nas samo poišče."

Še vedno mi predstavlja uganko, kako sem lahko v nekem hipu dobesedno nabit z lastnimi skrbmi, in državnimi, za dobro mero pa še s svetovnimi Babica na gugalniciproblemi - potem pa se odmaknem le za nekaj korakov med zelenje dreves in vse se razpusti po tleh kot megla v kotlini, medtem, ko so hribi in gore obsijani s soncem. Takšni so pogovori z mojo babico. Okrog nje se vedno razbohoti življenje. 

Opazujem divjo rast. Tam je odgnal grm v višino, za katerega bi prisegel, da ga lani ob tem času še ni bilo, spet drugje so rdeče zažarele vrtnice, ki jih lani nisem opazil. Hodim med to osupljivo lepoto kot slon med porcelanom.

Babičin glas pomirjujoče prodira skozi in onkraj meja mojega dojemanja. Ko sem takole odmaknjen od vsakdanje podganje dirke, me kakor strela z jasnega spreleti rešitev problema, s katerim se že dolgo neuspešno ukvarjam. Odgovor je treščil vame iz nikjer. Eureka!

Babica mi je dejala:

„Pogosto se nam utrnejo na odgovori dolgo iskana vprašanja potem, ko smo se prenehali ukvarjati z njimi. Dokler si obupno prizadevamo, se včasih zdi, kot da se cilj odmika. A rešitev so pojavi sama od sebe, kot strela z jasnega takrat, ko jo najmanj pričakujemo.

 Sledi olajšanje,  in presenečenje nad novo potjo. Torej smo imeli prav, ker nismo odnehali. Zadeve potrebujejo svoj čas, da se uredijo in svoj mir, da se razjasnijo.

 V opuščanju se pojavi pridobitev. Manj prinese več. Ko popustimo pritisk, dobimo prav tisto, česar nismo mogli izsiliti. Kar smo tako obupno hoteli, nas samo poišče. Kako čudovit občutek je končno srečati tisto, za kar smo si prej  tako močno, a brezupno prizadevali. Dati pomeni prejeti.“

 
  

Odlomek iz knjige >>> Diamanti na tvojem dvorišču 
 
 Pomladno cvetje v gozdu

Več o avtorici Julia Doria


Ključne besede: Diamanti na tvojem dvorišču babica pogovori na vrtu drevesa Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Skoraj vsi izjemni dosežki so bili doseženi potem, ko je že bilo "povsem" dokazano, da jih je nemogoče izvesti.

(Orison Swett Marden)