Čokolada

Čokolada

12.10.2007 | Avtor: mag. Aleš Lisac
"Testirali so dve skupini, v vsaki je bilo 50 ljudi. Rezultat pa jih je hudo presenetil. Prva skupina novega okusa ni hvalila, druga skupina pa novega okusa ni mogla prehvaliti, čokolada se jim je zdela blazno dobra. V čem sta se skupini razlikovali?"
Imate radi čokolado? Bi vam dodatna ideja za povečanje prodaje prišla prav? Potem imam za vas kratek in enostaven nasvet.
Najprej pa zgodbica. Resnična seveda.

V tovarni čokolade so naredili novo vrsto čokolade. Zanimalo jih je, kaj si jedci čokolade mislijo o novem okusu.

Testirali so dve skupini, v vsaki je bilo 50 ljudi. Rezultat pa jih je hudo presenetil. Prva skupina novega okusa ni hvalila, druga skupina pa novega okusa ni mogla prehvaliti, čokolada se jim je zdela blazno dobra.

V čem sta se skupini razlikovali? V ničemer. V obeh je šlo za naključno izbrane ljudi. Ampak ena razlika je pa vseeno bila.
Prvi skupini so postregli z vzorci iz polne košare. Drugi skupini so postregli iz košare, v kateri je bilo le še nekaj čokoladic.
Edina razlika je bila torej v tem, da so v prvi skupini jemali čokoladice iz polne košare, v drugi skupini pa iz napol prazne!

Nauk?

Ljudje bodo bolj kupovali tiste izdelke in storitve za katere mislijo, da gredo dobro v prodajo. Ljudem se zdijo izdelki, ki se dobro prodajajo, BOLJŠI.
Kaj lahko v zvezi s tem naredite vi?

Povejte potencialnim strankam, da se vaši izdelki dobro prodajajo!
Pokažite in dokažite jim, da gredo vaše storitve odlično v prodajo!

P.S. Večina naših seminarjev je razprodana tudi zato, ker potencialnim strankam povemo, da gre za hudo vroča predavanja. Pokažemo, da prostih sedežev ni. Pokažemo, da gre že za 80. razprodano ponovitev

(primer delavnica Nemogoče - http://www.delavnicanemogoce.com/).

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Aleš Lisac  marketing  marketinški nasveti  podjetniki  podjetja  potencialne stranke  poslovne priložnosti  poslovna odličnost  prodaja  trgovine  trženje Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Amo, ergo sum. Ljubim, torej sem.

Jože Urbanija