Diplodok - eden izmed najdaljših dinozavrov

Diplodok - eden izmed najdaljših dinozavrov

02.01.2012 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Diplodoki so bili eni najdaljših dinozavrov,  ki so kadarkoli živeli na Zemlji in so dosegli v dolžino 30 m, tehtali pa so tudi 15 ton. Za primerjavo, odrasel sinji kit tehta kar 150 ton.

Te gromozanske živali so pojedle nam nepredstavljive količine rastlinske hrane. Verjetno eden najbolj popularnih dinozavrov na svetu diplodok,  je imel štiri čvrste noge, prvi par nog je podpiral njegov dolg vrat, rep pa se je zvijal kot bič.

Prve diplodoke so odkrili v Severni Ameriki leta 1877, od takrat so našli nekaj različic te vrste dinozavrov. Na tem območju so živeli pred 150 milijoni let, v času pozne dobe – jure.
Ključne besede: dinozavri prazgodovina diplodok arheologija znanost živali rastlinojedi dinozavri Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Priročnik za vizualiziranje
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne moreš vedno čepeti v kotu in čakati, da drugi pridejo k tebi. Včasih moraš iti ti do njih.

A. A. Milne