Diplodok - eden izmed najdaljših dinozavrov

Diplodok - eden izmed najdaljših dinozavrov

02.01.2012 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Diplodoki so bili eni najdaljših dinozavrov,  ki so kadarkoli živeli na Zemlji in so dosegli v dolžino 30 m, tehtali pa so tudi 15 ton. Za primerjavo, odrasel sinji kit tehta kar 150 ton.

Te gromozanske živali so pojedle nam nepredstavljive količine rastlinske hrane. Verjetno eden najbolj popularnih dinozavrov na svetu diplodok,  je imel štiri čvrste noge, prvi par nog je podpiral njegov dolg vrat, rep pa se je zvijal kot bič.

Prve diplodoke so odkrili v Severni Ameriki leta 1877, od takrat so našli nekaj različic te vrste dinozavrov. Na tem območju so živeli pred 150 milijoni let, v času pozne dobe – jure.
Ključne besede: dinozavri prazgodovina diplodok arheologija znanost živali rastlinojedi dinozavri Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Resnična sreča je uživati sedanjost, brez skrbi na prihodnost.

Seneka