Diplodok - eden izmed najdaljših dinozavrov

Diplodok - eden izmed najdaljših dinozavrov

02.01.2012 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Diplodoki so bili eni najdaljših dinozavrov,  ki so kadarkoli živeli na Zemlji in so dosegli v dolžino 30 m, tehtali pa so tudi 15 ton. Za primerjavo, odrasel sinji kit tehta kar 150 ton.

Te gromozanske živali so pojedle nam nepredstavljive količine rastlinske hrane. Verjetno eden najbolj popularnih dinozavrov na svetu diplodok,  je imel štiri čvrste noge, prvi par nog je podpiral njegov dolg vrat, rep pa se je zvijal kot bič.

Prve diplodoke so odkrili v Severni Ameriki leta 1877, od takrat so našli nekaj različic te vrste dinozavrov. Na tem območju so živeli pred 150 milijoni let, v času pozne dobe – jure.
Ključne besede: dinozavri prazgodovina diplodok arheologija znanost živali rastlinojedi dinozavri Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Priročnik za vizualiziranje
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Popolna sreča je mozaik, ki ga sestavljamo celo življenje.

Jože Urbanija