Hvala lepa!

Hvala lepa!

12.05.2006 | Avtor: mag. Aleš Lisac
"Uporabite dve magični besedi! Svojim strankam in tudi potencialnim strankam recite "Hvala lepa"! "
Obstaja zelo enostaven način za povečanje prodaje in dobička vašega podjetja.

Uporabite dve magični besedi! Svojim strankam in tudi potencialnim strankam recite "Hvala lepa"! Zahvalite se jim za nakup, zahvalite se jim za obisk vaše trgovine, zahvalite se jim ker so odgovorili na vaš oglas, zahvalite se jim za sodelovanje v nagradni igri, zahvalite se jih za pogum, ker so vam povedali zakaj ne bodo kupili pri vas ? Prepričan sem, da se razumemo. Veliko je razlogov, da lahko rečete "Hvala lepa".

Pomembno!

Ne zahvaljujte se samo strankam, pač pa tudi potencialnim strankam. Tudi tisti, ki niso kupili pri vas, pa so se na kakršen koli način potrudili, da so si vašo ponudbo ogledali, si zaslužijo prijazen "Hvala lepa". Potencialne stranke sicer pri vas niso kupile, bodo pa kdaj drugič.
Zakaj magični besedi tako dobro delujeta?

V zadnjem letu dni ste prav gotovo kupovali pri vsaj 50 različnih podjetjih (moški delite to številko z 2, ženske pomnožite s 4).
Koliko od teh podjetij se vam je po nakupu zahvalilo?

Ne mislimo samo na tisti "Hvala lepa" pri blagajni neposredno pri nakupu, mislimo predvsem na hvala lepa izrečen pozneje.
Koliko podjetij se vam je zahvalilo po telefonu ali pisno? Koliko podjetij, kjer niste kupili, se vam je za vaše zanimanje ali obisk zahvalilo? Nobeno?
Vidite, magični besedi se precej redko uporabljata, tudi zato tako dobro delujeta! Vendar pa vas moram opozoriti, da morate pri uporabi tega brezplačnega nasveta (in tudi pri uporabi vseh drugih naših brezplačnih nasvetov) uporabiti nekaj zdrave pameti.

Eden od udeležencev naše delavnice Nemogoče mi je povedal, kako so magični besedi uporabili v napačnem trenutku in v napačni panogi. Gostom portoroškega hotela so se namreč pisno zahvalili za obisk. Na naslov iz osebne izkaznice ? na domači naslov torej. Večina gostov je bila seveda nad gesto navdušena, ni pa bila zelo navdušena žena enega od gostov, ki v hotelu ni prespal z njo ?

Sedaj pa še nekaj slovenskih primerov, ki zelo dobro delujejo:

Eden od mobilnih operaterjev vas nekaj dni po tem, ko postanete njihov naročnik prijazno pokliče, se vam zahvali in vas vpraša, če vam lahko kako pomagajo. Pozorno in predvsem dobičkonosno! Dokazano je, da večji delež tistih naročnikov, ki jim rečejo hvala lepa, ostanejo zvesti!
Podjetje, ki ga poznate (berete njihove brezplačne nasvete), se vam po udeležbi na njihovih delavnicah pisno zahvali. V pismo dodajo slike s seminarja in seznam udeležencev.

Zakaj slike? Ker so prijazni, pa tudi zato, ker svoje slike (z njihovo telefonsko številko) ne boste vrgli v smeti.
Turistična agencija vas po počitnicah pokliče, se vam zahvali in vas vpraša kako je bilo. Pozorno, mar ne? Pa še splača se, ker takšen klic precej poveča verjetnost, da boste še potovali z njimi, verjetno boste klic tudi omenili kakšnemu prijatelju.

Naši nasveti zanesljivo delujejo kljub temu da so brezplačni. V praksi dokazano in preverjeno naši nasveti delujejo precej bolje, če jih izvedete. Če nasvet samo preberete, deluje slabše.

Priporočite brezplačne nasvete svojim sodelavcem, znancem in prijateljem. Hvaležni vam bodo, morda vas celo "častijo" s kavo ali pivom.
Najlepša hvala, ker ste potrpežljivo prebrali ta nasvet.

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Aleš Lisac  marketing  marketinški nasveti  podjetja  potencialne stranke  poslovne priložnosti  poslovna odličnost  zahvale Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ta, ki si želi vrtnico, mora spoštovati njen trn.

Andre Gide