In memoriam: Zdravko Papič, profesor ilustracije in oblikovalec (1953 - 2013)

In memoriam: Zdravko Papič, profesor ilustracije in oblikovalec (1953 - 2013)

11.07.2013 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu ... (Tone Pavček) "


Poslovil se  je priljubljeni profesor ilustracije Zdravko Papič.

Zdravko Papič, oblikovalec ter profesor na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, je poleg lipovega lista  za marketinški projekt Slovenija, moja dežela, oblikoval tudi celostno podobo revije Mladina ter knjigo Deset dni vojne za Slovenijo. Med njegove dosežke sodijo oblikovanje knjige Slovenska pomlad, fotomonografije Toneta Stojka in naslovnice knjige Blaža Ogorevca Tropska melanholija.

Kot profesor je poučeval na oddelku Oblikovanje vizualnih komunikacij, ALUO, smer Ilustracija, za dosežke na področju oblikovanja vizualnih komunikacij pa je leta 1996 prejel nagrado Prešernovega sklada.

Marketinška akcija z lipovim listom, ki jo je zasnoval tedanji TOZD Studio marketing ČGP Delo, je bila sprva zasnovana izključno za potrebe turizma, a je z lipovim listom kot simbolom slovenstva in sloganom sprožila nepričakovan širši odziv.

Skoraj do zadnjega diha je, kljub težki bolezni, poučeval na akademiji. S svojo neizmerno vedrino in toplino ter izrednim znanjem, je obogatil naša življenja. Spominjali se ga bomo kot velikega strokovnjaka, dobrosrčnega človeka in prijaznega profesorja s širokim nasmehom, ki je imel neznansko veselje do dela s študenti.

"Ljudje stopijo v naše življenje in nas nekaj časa spremljajo.
Nekateri so z nami za vedno, ker ostanejo v naših srcih."

Zdravko Papič, priljubljeni profesor na ALUO

(Zdravko Papič, priljubljeni profesor ilustracije na Akadiemiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani)

Zdravko Papič je oblikoval lipov list za marketinško akcijo Slovenija moja dežela

(Zdravko Papič je oblikoval lipov list za marketinško akcijo 'Slovenija, moja dežela')


Ključne besede: Zdravko Papič profesor ilustracije ALUO  oblikovalec nagrajenec Prešernovega sklada v slovo in memoriam Slovenija moja dežela lipov list ilustratorji umetniki vizualni umetnik designer oblikovanje design Priročnik za vizualiziranje
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Ljudje smo večinoma toliko srečni, kolikor hočemo biti."

Abraham Lincoln