Indijanske modrosti

Indijanske modrosti

24.07.2017 | Avtor: Chief Seattle, indijanski poglavar | Crazy Horse - Nori konj, indijanski poglavar


"Najraje imamo naš lastni način življenja. Mi nismo bili noben strošek za državo. Vse, kar smo hoteli, je bil mir in da bi nas pustili pri miru." - (Nori konj, indijanski poglavar)

"Človek ne proda zemlje, po kateri ljudje hodijo." - (Nori konj, indijanski poglavar)

"Niste razumeli naših molitev. Niti enkrat jih niste poskusili razumeti. V vaših očeh smo bili malikovalci, ker smo soncu, vetru in luni peli zahvalne pesmi. Brez razumevanja in samo zato, ker je bil naš način čaščenja drugačen od vašega, ste nas obsodili med izgubljene duše. V vsem stvarstvu vidimo delo Velikega duha: v soncu in luni, v drevesih, v gorah in vetru. Marsikdaj se mu približamo v stiku s tem, kar je ustvaril. Je bilo to tako slabo? Vem, da z vsem srcem verujemo v najvišje bitje, in naša vera je morda močnejša, kot vera mnogih belcev, ki v nas vidijo pogane." - (Tatanga Mani)

"Vse si deli isti zrak - zver, drevo, človek. Zrak deli svoj duh z vsem življenjem ki ga podpira." - (poglavar Seattle)

"Rdeči divjaki so bili vedno tesneje povezani z naravo, kakor beli divjaki. Narava je knjiga Velike sile, ki jo vi imenujete Bog in mi Veliki duh. Kakšno razliko naredi že ime ..." - (Tatanga Mani)

"Vse jutrišnje rože so današnja semena." (indijanski pregovori)

"Mi vsi se moramo učiti, videti del sebe kot del zemlje. Ne kot zunanjega sovražnika, ki ji hoče vsiliti svojo voljo. Mi, ki vemo za skrivnost pipe, mi tudi vemo, da smo živi del zemlje. Ne moremo ji storiti sile, ne da bi sami sebe ranili. " - (Lame Deer)

Ključne besede: Misli verzi citati izrek,i Chief Crazy horse nori konj  Seattle Lame Deer poglavar indijanski Indijanci modrosti modreci lepe misli Grenko sladka mikropoezija
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Po zimi mora vedno priti pomlad, zato jo stržek (najmanjši evropski ptiček) glasno prikliče, skupaj z zvončkom ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Drzni si biti TI.

Andre Gide