Japonsko vesoljsko plovilo Hayabusa2 premika meje raziskovanja vesolja

Japonsko vesoljsko plovilo Hayabusa2 premika meje raziskovanja vesolja

12.07.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Japonska vesoljska agencija Jaxa je sporočila, da je njihovo vesoljsko plovilo Hayabusa2 uspešno zbralo vzorce pod površjem asteroida Ryugu. Za plovilo Hayabusa2 je bil to drugi uspešen pristanek na asteroidu Ryugu.

Plovilo Hayabusa2 je v začetku letošnjega leta na asteroid izstrelilo projektil.

Novo nabrani vzorci predstavljajo pomemben preboj raziskovanja tujih objektov v vesolju, saj so prvič v zgodovini zbrali podzemne vzorce objekta, izven Luninega območja.

Vzorci bodo na Zemljo prispeli predvidoma v prihodnjem letu.

Znanstveniki verjamejo, da jim bodo vzorci odprli okno v preteklost, saj konstitucija asteroidov ostane nespremenjena milijarde let.


Kaj še čaka Hayabuso2?


Vesoljsko plovilo ima še kar nekaj misij okoli asteroida Ryugu, preden bo zaključilo svoje raziskovanje. Že konec meseca julija bo na površje asteroida znova spustilo roverja. Nato bo še nekaj mesecev nadaljevalo preučevanje asteroida.

Konec leta 2020 se bo približalo Zemlji in odvrgel vzorce, ki naj bi pristali v Avstraliji. Plovilo Hayabusa2 naj bi imelo dovolj goriva za uspešno vrnitev na Zemljo.


Kratko o Hayabusi2

Vesoljsko plovilo Hayabusa2 so v vesolje izstrelili 3. decembra 2014, in je do asteroida Ryugu potovalo več kot 3 leta. Asteroid Ryugu se nahaja približno 280 milijonov kilometrov od Zemlje in je širok približno 1 km.
Ključne besede: Japonska vesoljska agencija ,asteroid Ryugu vesoljsko plovilo Hayabusa2 vesolje raziskovanje vesolja  To je priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati dinozavre po korakih ...
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Vse, kar potrebujete, da zaživite življenje, o katerem sanjate, imate že ta trenutek v sebi."

Barbara De Angelis