Japonsko vesoljsko plovilo Hayabusa2 premika meje raziskovanja vesolja

Japonsko vesoljsko plovilo Hayabusa2 premika meje raziskovanja vesolja

12.07.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Japonska vesoljska agencija Jaxa je sporočila, da je njihovo vesoljsko plovilo Hayabusa2 uspešno zbralo vzorce pod površjem asteroida Ryugu. Za plovilo Hayabusa2 je bil to drugi uspešen pristanek na asteroidu Ryugu.

Plovilo Hayabusa2 je v začetku letošnjega leta na asteroid izstrelilo projektil.

Novo nabrani vzorci predstavljajo pomemben preboj raziskovanja tujih objektov v vesolju, saj so prvič v zgodovini zbrali podzemne vzorce objekta, izven Luninega območja.

Vzorci bodo na Zemljo prispeli predvidoma v prihodnjem letu.

Znanstveniki verjamejo, da jim bodo vzorci odprli okno v preteklost, saj konstitucija asteroidov ostane nespremenjena milijarde let.


Kaj še čaka Hayabuso2?


Vesoljsko plovilo ima še kar nekaj misij okoli asteroida Ryugu, preden bo zaključilo svoje raziskovanje. Že konec meseca julija bo na površje asteroida znova spustilo roverja. Nato bo še nekaj mesecev nadaljevalo preučevanje asteroida.

Konec leta 2020 se bo približalo Zemlji in odvrgel vzorce, ki naj bi pristali v Avstraliji. Plovilo Hayabusa2 naj bi imelo dovolj goriva za uspešno vrnitev na Zemljo.


Kratko o Hayabusi2

Vesoljsko plovilo Hayabusa2 so v vesolje izstrelili 3. decembra 2014, in je do asteroida Ryugu potovalo več kot 3 leta. Asteroid Ryugu se nahaja približno 280 milijonov kilometrov od Zemlje in je širok približno 1 km.
Ključne besede: Japonska vesoljska agencija ,asteroid Ryugu vesoljsko plovilo Hayabusa2 vesolje raziskovanje vesolja  Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Pravljica govori o mali deklici Sari, ki je živela v hišici ob morju. Po dedkovem pripovedovanju pa je prav v tej hišici pred davnimi leti živel deček Jan, ki je ob obali videl čisto pravo morsko deklico!
V kompletu so zbrani trije priročniki za risanje po korakih ...
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vselej se trudite izboljšati se in izboljšal se bo tudi svet okoli vas. Že danes sprejmite izziv življenja!

(Colin Turner)