Kaj povzroča višek jina?

Kaj povzroča višek jina?

12.08.2008 | Avtor: | Ica Krebar
"Ko se jin in jang združita, nastane možnost, da ledvice to prefiltrirajo in dajo v urin. Prej tega niso mogle storiti, ker jim v začaranem krogu jin uhaja mimo teh filtrirnih, prečiščevalnih naprav. Ponoči, ko fizično telo počiva, energetsko telo zbira strupe v predelu nadledvičnih žlez. Ko je teh strupov dovolj, ko je mera polna, naši možgani dobijo energetski signal, da moramo vstati in urinirati; vodo moramo odvajati v zelo kratko določenem času takoj po prebuditvi, kajti potem energijski čuvaji te energije popustijo in ves ta strup spustijo nazaj v krvni obtok. To pomeni: če smo zaspali nazaj, če nismo vstali, če nismo opravili potrebe odvajanja vode, smo pobiti, takšni, kot bi nas nekdo pretepel. "
Počasi vam mora postati jasno, da v glavnem vse težave prihajajo iz prekomernega jina. Višek jina nam namreč povzroča kislo kri. Kako se to zgodi? Vsa jin hrana je v bistvu »kisla«, acidozna. Poglejmo primer sladkorja, ki je močno jin. Ena molekula sladkorja razpade na dve molekuli mlečne kisline pri presnavljanju nastane zopet ena molekula sladkorja in zgoraj navedeni primer se ponavlja.

Jang hrana pa je lužnata (bazična ali alkalna), to pomeni, da nevtralizira jin (kislost). Vzemimo primer gomasioja (praženo zdrobljeno sezamovo seme pomešano z morsko soljo). Kot predstavnika jang energije in poglejmo, kaj se v telesu dogaja. Jang, energija sezama veže na sebe energijo jina. Kako?

Ko se jin in jang združita, nastane možnost, da ledvice to prefiltrirajo in dajo v urin. Prej tega niso mogle storiti, ker jim v začaranem krogu jin uhaja mimo teh filtrirnih, prečiščevalnih naprav. Ponoči, ko fizično telo počiva, energetsko telo zbira strupe v predelu nadledvičnih žlez. Ko je teh strupov dovolj, ko je mera polna, naši možgani dobijo energetski signal, da moramo vstati in urinirati; vodo moramo odvajati v zelo kratko določenem času takoj po prebuditvi, kajti potem energijski čuvaji te energije popustijo in ves ta strup spustijo nazaj v krvni obtok. To pomeni: če smo zaspali nazaj, če nismo vstali, če nismo opravili potrebe odvajanja vode, smo pobiti, takšni, kot bi nas nekdo pretepel.

Jaz vam ne znam drugače razložiti, lahko vam pa povem, da sem to neznosno težko poizkusila na lastni koži. Kajti vse zgoraj navedene stvari sem si jaz takrat razlagala pod imenom revma. In takrat sem si začela pomagati z raznimi čaji, ki so v glavnem vsi jin in skoraj vsa zdravila so jin, tablete se jin in injekcije tudi. Na ta način telesu samo škodujemo in zopet nismo nič storili, da bi se lahko stanje izboljšalo.

Naj vam naštejem glavno in najbolj jin hrano, katere sem nekoč uživala največ in sem jo imela blazno rada. Posebej mleko in mlečne izdelke, kot so jogurti, smetana, sir, vse to, kar je bilo možno, je bilo zame normalno v kombinaciji s sladkorjem. Da o sladicah, pecivu, margarini, itd. ne govorim. Uživala sem sadje, zelenjavo in predvsem krompir: pečen, pražen, pomfri,v solatah; nato testenine v kombinaciji zelenjavnih in mesnih omak, pečen riž (bel seveda, glaziran) s smetano, jajci, z limono, itd. bel kruh z raznimi namazi, kot so: maslo, razne marmelade, džemi (vse s sladkorjem), evrokreme, itd.

Poglejte, vse, prav vse, kar sem do sedaj naštela, je jin,v glavnem čisti jin, prava groza za naše telo. Dokler uživamo pretežno takšno hrano, nimamo dovolj energije za delo; tudi otroci dobijo premalo jang energije, ki jo rabijo za delo in učenje. Kajti le, če imamo energetsko usklajen krožnik, smo zadovoljni in siti. Dovolj nam je, da jemo dva do trikrat na dan. Toda če uživamo hrano kot sem jo jaz, potem smo nonstop v izhlapevanju in telo nam daje nonstop signale za pomanjkanje jang energije. Mi to prevedemo v besedo lakota. Potem si vzamemo nekaj za grizljanje: čips, smokije, arašide, skuhamo si kavico, si naredimo kakavov napitek, spijemo sok ali pivo, ali malo vina, pojemo sladoled, grizljamo kakšne napolitanke ali bobi palčke, itd.

Ali sedaj razumete, da postanemo sužnji svojega lastnega jina, ki nas prežene v prepad bolezni, trpljenja in bolečin. In potem obsojamo celi svet, samo mi sami nismo nič krivi pa čeprav smo vse, prav vse sami nesli v svoja usta. Dobro premislite o tem! Zamislite se že enkrat o tem, kaj pravzaprav jeste. Vse, kar je umetno sladkano, ali kemično obarvano, ali konzervirano, je umetni jin in je za telo kot droga. Vedno hočemo več, več in še več, dokler se ne zrušimo.

Poglejmo primer. Recimo, da smo na vrtu posadili mlado drevo, kateremu smo dovajali samo jin hrano, hrano za rast debla in krošnje, nič pa mu nismo dajali hrane za rast in razvoj korenin. Jasno, da ga bo prvi piš vetra porušil. Ravno tako se zgodi nam, če uživamo hrano, ki ni v ravnovesju, ki ima pretirano količino jin energije in veliko premalo jang energije.

Evelin Kushi je nekje omenila, da so na Japonskem v času pred vojno prodajali sladkor v lekarnah na grame. Težje ga je bilo dobiti kot danes morfij ali drogo. Meni je to dalo veliko razmišljati. Morda bo tudi vam sprožilo verižno reakcijo in boste začeli razmišljati, kam vas pelje vaše sladko življenje.

Nihče, prav nihče ni odgovoren za vaše lastno počutje, razen vi sami. Lažno prepričanje, da bomo pri zdravniku dobili zdravje, je bilo prevara. Mi smo s tem svojo krivdo preložili na nekoga drugega in tako oprali svojo podzavest, ki nam je na tihem govorila drugače. Če pa se je kdaj že pojavil kakšen zdravnik, ki vam je svetoval: »Nehajte s kavico, opustite cigarete, prekinite z alkoholom, zmanjšajte količino mesa…« ta je v vaših očeh postal takoj najslabši zdravnik na svetu. Češ, kaj pa njega briga, kaj jaz jem in kako živim! On je tam zato, da me pozdravi.

Ne bom nadaljevala, komentirajte in razmišljajte sami. In tokrat poizkusite biti sami v sebi pošteni do samega sebe in ne iščite iluzij zunaj sebe.

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju

Priporočljivo branje >>> Knjige o prehrani, receptih, kulinariki


Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Ica Krebar  jin jang  kulinarika  makrobiotika  prehrana  vegetarijanstvo  vegetarijanska  zdravje  kuharica za dušo in telo  kislost, Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne bojim se neviht, kajti med nevihtami se učim krmariti svojo ladjo.

Louisa May Alcott