Kako policaji izberejo mesto za radarsko zasedo?

Kako policaji izberejo mesto za radarsko zasedo?

12.04.2006 | Avtor: mag. Aleš Lisac
"Policaji se namreč postavijo tja, kjer je veliko potencialnih strank. Vendar jih ne zanima le količina "potencialnih strank". Poleg kriterija količine potencialnih strank (kako prometna je cesta), jih zanima tudi, ali so stranke pripravljene na nakup."
Scenarij vam je gotovo znan ... Dolga ravnina, široka in pregledna cesta, prehitevanje dovoljeno ... Ob cesti za grmovjem pa se skriva policijski radar.
Kar strese vas ...

Pohodite zavoro, srčni utrip vam naraste. Hitrost ste sicer zmanjšali, ampak ...

Tokrat vas na srečo niso ujeli.

Trenutno namreč radar počiva na strehi policijske astre karavan. Policaj pa se pogovarja (beri: piše kazen) sivolasemu upokojencu, vozniku rjavega wartburga, letnik 1978, ki je namesto 60 vozil 68 kilometrov na uro.
Zakaj policaji lovijo voznike tam, kjer jih lovijo?

Ker so PAMETNI!

Radarska kontrolaVem, vem ... Verjetno vam ni jasno, kako lahko trdim, da so policaji pametni. število vicev o policajih in splošno javno mnenje kažejo drugače. Ampak ljudje imamo o določenih blagovnih znamkah včasih čisto napačne predstave. O tem kdaj drugič ...
Policijsko taktiko bi morali uporabljati tudi vi!

Policaji se namreč postavijo tja, kjer je veliko potencialnih strank. Vendar jih ne zanima le količina "potencialnih strank". Poleg kriterija količine potencialnih strank (kako prometna je cesta), jih zanima tudi, ali so stranke pripravljene na nakup.
Z drugimi besedami - lokacijo radarja izberejo tako, da se ujame čim več voznikov. Postavijo se tja, kjer je ulov najlažji. Postavijo se na tisti odsek ceste, kjer je verjetnost, da bo kdo vozil prehitro, največja.

Drage prijateljice in prijatelji!

Postavite se tja, kjer je veliko strank, ki si vašega izdelka ali storitve želijo!

Oba kriterija sta pomembna! Če se postavite na mesto, kjer je veliko strank, to ni dovolj. Da, to vedo celo policiji, saj radarja nikoli ne postavijo na ljubljansko Dunajsko cesto ob 16. uri. "Strank" je sicer veliko, vendar nobena ni pripravljena na nakup. Zaradi gneče namreč vse vozijo pod dovoljeno hitrostjo.

Pomembno je, da si stranke vaših izdelkov ali storitev želijo, vendar mora biti takšnih strank dovolj, da se vam bo vse skupaj splačalo. Policaji ne postavljajo radarjev na osamljene ceste, čeprav vedo, da tam vsi vozijo prehitro. Ne splača se šest ur čakati na oba (sicer oba prehitra) voznika, ki se peljeta od Kočevske Reke do Brige, na primer. Premalo strank ...

Poletje je pravi čas za premislek o vašem poslu. Čisto možno je, da ste se posla lotili napačno. Morda lovite tam, kjer ni strank, ki si vaših izdelkov želijo, morda pa prodajate nekaj, česar si zaenkrat želi premalo ljudi.

Življenje je kratko. Poslovnih priložnosti, kjer mrgoli izdelkov in storitev željnih strank, je dovolj. Zgledujte se po policajih. Zakaj bi izbrali težjo pot?Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Aleš Lisac  marketing  marketinški nasveti  policaji  potencialne stranke  poslovne priložnosti  radarska zaseda Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Spremembe in napredek so le redko darila od zgoraj. Prihajajo iz bojev od spodaj.

Noam Chomsky