Kako se obnašaš TI, ČLOVEK, do življenjskih oblik narave?

Kako se obnašaš TI, ČLOVEK, do življenjskih oblik narave?

13.05.2009 | Avtor: Omrah in Cashvaan
"Kdo je tisti, ki bi moral biti brzdan? Ali niso prav ljudje, ki so naslednje bližnje dresirali in jih še dresirajo za napadalna dejanja in ki so do njih bili in so nasilni, s čimer so jim odtegovali in jim odtegujejo prostost in prostor, tisti, ki bi se morali mnogo bolj krotiti ali občutiti verige?"

Človek prenaša svoje nasprotno obnašanje na živali
 
Človek ni vedno razumevajoči veliki brat, ki pomaga, ali razumevajoča velika sestra, ki pomaga. Nevedni ljudje ravnajo z minerali, kamni, rastlinami in živalmi nevedno. Zato so lahko snovna, materialna telesa živali in rastlin v skladu z vsakokratno razvojno stopnjo življenjske oblike le tedaj, če niso bila spremenjena s križanjem.

Kako živi človek na tej zemlji?

Kako se mnogi ljudje obnašajo do živali, naslednjih bližnjih, do rastlin in sveta mineralov?

Je človek z živalskim svetom in za živalski svet ter za naravo in kraljestva mineralov - ali je proti njim?

Dragi brat, draga sestra, si eno z vsemi substancami Zemlje in eno z vsemi življenjskimi oblikami?

Imaš ti - imajo tvoji soljudje - dostop do živalskega  in rastlinskega sveta in sveta mineralov?

Dragi bralec, razmisli o teh pravkar postavljenih vprašanjih. Ne reci takoj, da so ti blizu vse življenjske oblike. Preveri se!

Ali misliš, človek, ali mislite ljudje, da je v skladu s skupnim življenjem in ljubeznijo do živali, do naslednjega bližnjega, živalskega brata in sestre, če so živali v stanovanjih in hišah v kletkah ali če je npr. v stanovanju ali hiši le en pes ali muca?

Je to ljubezen do živali, če svoje naslednje bližnje npr. pse vežete na verige in jim puščate le majhen svoboden prostor ali če imate mačke izključno v stanovanju?

Nekateri od vas porečejo: "Drugače ni mogoče, kajti so psi, ki morajo biti na verigi, sicer napadejo ljudi!" Spet vas naravnost vprašam: Od koga so živali prevzele to naravo, da napadajo ljudi? Mislite, da so duhovne življenjske oblike - na Zemlji imenovanje skupinske ali delne duše - ki so kot naslednji bližnji ogrnjene z grobosnovnim telesom, to agresivnost prinesle s seboj iz nebes? Ali ni človek s svojim človeškim napadalnim obnašanjem do soljudi in živali del tega obnašanja v tisočletjih prenesel na svet živali?

Človeške sestre in brate sprašujem naravnost:

Kdo je tisti, ki bi moral biti brzdan? Ali niso prav ljudje, ki so naslednje bližnje dresirali in jih še dresirajo za napadalna dejanja in ki so do njih bili in so nasilni, s čimer so jim odtegovali in jim odtegujejo prostost in prostor, tisti, ki bi se morali mnogo bolj krotiti ali občutiti verige?

Kot samoumevno se tako imenovane "nevarne" pse pripne na vrvico, da bi bili ljudje varni pred njimi. Kdo je torej vsilil te negativne lastnosti naslednjim bližnjim, da so postali tako nevarni?

Nesvobodni ljudje so dresirani ljudje, ki store to, kar želi njihov bližnji. Tako so svojo voljo podredili volji tistega, ki jih tlači in ki jih je naredil za kimavce. Kdor naredi svojega bližnjega brezvoljnega, ta prispeva, da se v tem bližnjem pojavijo nejevolja, frustracije in napadalnost. V mnogih primerih morajo prenašati te izbruhe prav živali - naslednji bližnji.

Nevarnost izhaja torej od človeka. Svojo nevarnost je prenašal in prenaša na živali. Po pravici bi moral biti priklenjen na verigo in povodec grobi, napadalni, nevarni človek, da bi se ovedel. To bi v mnogih primerih bolj pomagalo in bilo koristneje, kajti to bi človeka spodbudilo, da misli drugače, preden bi ga doleteli učinki njegovih vzrokov.

(Objavljeni so odlomki iz knjige >>> Ti žival - ti človek Kdo je vreden več? Založnik: Univerzalno življenje, 1996)

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: etične dileme duhovna načela komunikacija z živalmi živali in človek kdo je vreden več Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost ni narejena za kogarkoli, a je hkrati za vse.

Piet Mondrian