Kreativne moči

Kreativne moči

24.04.2017 | Avtor: Orison Swett Marden
"Naša zavest je del naše kreativne moči; tako prestavi mentaliteto v stanje, ki privlači sebi sorodno, tisto, kar je njej enako "

Vsa skrivnost osebnostne rasti in razvoja je zaklenjena v naši zavesti, kajti to so vrata do življenja samega. Vsaka izkušnja, pa naj bo radostna ali boleča; v zdravju ali bolezni; uspešna ali neuspešna, mora priti skozi našo zavest. Ne obstaja druga pot, po kateri bi lahko vstopila in postala del našega življenja. Ne moreš imeti tistega, česar se ne zavedaš; ne moreš delati tistega, česar se ne zavedaš, da si sposoben narediti.

Na kratko, obstaja nespremenljiv zakon, da karkoli vzdržuješ v mišljenju; verjameš, da lahko počneš ali dobiš, je tista stvar, ki se bo manifestirala v tvojem življenju. Stvar, ki jo je Job vzdrževal v svoji zavesti, je bila stvar, ki ga je doletela.

Ivana Orleanska je rešila svojo deželo, ker je od otroštva ohranjala zavedanje, da je bila rojena za to, da to naredi. To ubogo, neizobraženo kmečko dekle ni vedelo nič o velikem zakonu mentalne privlačnosti, toda podzavestno je z njim delovala. Vendar po njenem zavestnem mišljenju o zmagi, ne bi mogla nikdar dovršiti njenega izrednega dela.

Zmagovalno mišljenje je tisto, ki zmaguje v vseh dobah in na vsakem področju. Po mnogih letih preučevanja življenja in tehnik uspešnih ljudi na vseh življenjskih področjih, sem odkril, da so tisti, ki so na veliko zmagovali, močno verjeli vase, v svojo moč, da bodo uspeli pri stvareh, ki so se jih lotevali. Veliki umetniki, znanstveniki, izumitelji, raziskovalci, generali, poslovneži, in drugi, ki so opravili največja dela v svoji stroki, so vedno ohranjali zmagovalno zavest. Uspeh je bil cilj, ki so ga stalno vizualizirali in nikdar niso omahovali v prepričanju, da bi ga dosegli.

Ljudem ne spodleti zaradi pomanjkanja sposobnosti, temveč zaradi tega, ker ne vzdržujejo zmagovalne zavesti, zavesti uspeha. Ne živijo v čakanju na zmago, v prepričanju, da jim bo uspelo doseči cilj njihovih ambicij. Raje živijo v pričakovanju možnega neuspeha, v strahu pred revščino, in pomanjkanjem, in dobijo, kar vzdržujejo v umu, o čemer razmišljajo.

Stisnjena, skrčena, omejena, z revščino zaznamovana, s strahom prežeta zavest; zavest, ki pričakuje ostro povračilo; ki pričakuje revščino in ne verjame, da bo prejela karkoli boljšega, je bolj odgovorna za več pomanjkanja kot kar koli drugega. 

Naša zavest je del naše kreativne moči; tako prestavi mentaliteto v stanje, ki privlači sebi sorodno, tisto, kar je njej enako.

Več o tem v knjigi >>> Blaginja - Kako jo pritegniti / Orison Swett Marden


Ključne besede: Orison Swett Marden kreativnost kreativne moči ustvarjalnost osebnostna rast zavest motivacija Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
Priročnik za vizualiziranje
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Zgrabite trenutek! Tisto, kar lahko storite ali mislite, da bi zmogli, začnite takoj zdaj.

(Johann W. Goethe)