Miselni valovi in miselne vibracije - Večinoma smo to, kar mislimo

Miselni valovi in miselne vibracije - Večinoma smo to, kar mislimo

25.04.2018 | Avtor: William Walker Atkinson
"Valovi misli se po kakovosti razlikujejo od valov na vodi. Ti valovi imajo zmožnost obnavljanja, zato jih lahko prej primerjamo z zvočnimi valovi. Kot lahko zvoki violine povzročijo vibriranje in zven stekla, tako lahko oddajanje intenzivnih misli prebudi podobne vibracije drugih misli, ki so naravnane na sprejemanje. "

Kot smo tukaj, na Zemlji, obkroženi s prostranim morjem zraka, smo obkroženi tudi s prostranim morjem misli. Valovi naših misli potujejo skozi ta prostrani mentalni eter in se razpršijo na vse smeri. Poudaril sem že, da sčasoma glede na razdaljo, ki jo prepotujejo, nekoliko izgubijo intenzivnost zaradi trenj, ko pridejo v stik z mogočnim področjem misli, ki nas obkroža z vseh strani.

Valovi misli se po kakovosti razlikujejo od valov na vodi. Ti valovi imajo zmožnost obnavljanja, zato jih lahko prej primerjamo z zvočnimi valovi. Kot lahko zvoki violine povzročijo vibriranje in zven stekla, tako lahko oddajanje intenzivnih misli prebudi podobne vibracije drugih misli, ki so naravnane na sprejemanje.

Mnoge misli, ki jih »naključno« zaznamo, so le refleksije ali odgovor na miselne vibracije in intenzivne misli drugih ljudi. Če pa naši umi niso naravnani na sprejemanje teh misli, verjetno ne bodo vplivale na nas. Če mislimo vzvišene in intenzivne misli, se naši umi naravnajo na miselno frekvenco, ki je v skladu s kakovostjo naših misli. Ko je ta frekvenca vzpostavljena, smo zmožni prestrezati vibracije drugih misli, ki so naravnane na isto miselno frekvenco. In obratno, če osvojimo navado razmišljanja misli nasprotnih kvalitet, bomo kmalu zaznali odzive nižjih misli, ki izhajajo iz tisoč mislečih umov vzdolž istih frekvenc.

Večinoma smo to, kar mislimo, vendar dodatno uravnoteženo s kakovostjo sugestij in misli drugih, ki nas dosežejo neposredno z besedno komunikacijo ali telepatsko, z vsebinami miselnih valov.

Kakor koli, našo osnovno mentalno naravnanost določa tako kakovost miselnih valov, ki smo jih sprejeli od drugih, kot tudi kakovost naših lastnih misli. Sprejemamo le take misli, ki so v harmoniji z našim osnovnim mentalnim nazorom, ki ga vzdržujemo sami; le malo pa na nas vplivajo misli, ki z nami niso v harmoniji, saj v nas ne sprožijo ustreznega odziva.

Na človeka, ki verjame vase in ki z zaupanjem odločno vzdržuje močno pozitivno naravnanost, ne morejo zlahka vplivati nasprotne, negativne misli neuspeha in strahu, ki izvirajo iz umov ljudi, pri katerih prevladuje taka miselna naravnanost.

Kadar pa te iste negativne misli dosežejo posameznike, ki so miselno v slabih razpoloženjskih stanjih, le še poslabšajo in poglobijo ta negativna stanja. V prispodobi bi lahko rekli, da tako rekoč prilivajo olje na ogenj, ki nazadnje použije njegovo moč oziroma ogenj zaduši.
 
K sebi privlačimo misli drugih, ki so na istih ravneh. Posameznik, ki se z mislimi posveča uspehu, se bo sposoben naravnati na misli ljudi, ki razmišljajo podobno, in oni mu bodo pomagali, on pa njim. Človek, ki dopušča, da je njegov um stalno okupiran z mislimi o neuspehu, tako samega sebe usmerja v tesno miselno povezavo z drugimi »neuspešnimi« ljudmi, ki nato drug drugega potiskajo še globlje. Kdor razmišlja o zlu in ga vidi povsod, bo videl še več zla in bo pritegnil v svojo sredino ljudi, ki bodo le še potrdili njegove teorije. Človek, ki išče dobro v vsem in v vsakomur, bo najverjetneje k sebi pritegnil stvari in ljudi, ki so v skladu z njegovimi mislimi. Večinoma najdemo to, kar iščemo.

Navedeno si boste lažje zamislili, če si predstavljate Marconijeve brezžične telegrafske naprave, ki sprejemajo vibracije le od oddajnikov, ki so naravnani na isto frekvenco, drugi telegrami pa potujejo mimo, ne da bi jih naprave zaznale.

Isti zakon vpliva na miselne operacije. Sprejemamo le tisto, kar ustreza naši mentalni naravnanosti. Kadar smo prestrašeni, ne samo da se naravnamo na negativno frekvenco in smo podvrženi lastnim mislim, ampak dodatno sprejemamo depresivne misli podobnih kvalitet, ki jih ves čas oddajajo umi drugih nesrečnikov, ki se še niso poučili o zakonu privlačnosti v svetu misli.

Ko se občasno počutimo bolje, ko smo polni entuziazma in elana, kmalu zaznamo dvig energije, počutimo se pogumne, drzne, v svet oddajamo pozitivne misli. Vse to zaznavamo brez težav, kadar smo v osebnem stiku z ljudmi in zaznamo njihove depresivne ali poživljajoče vibracije, odvisno od primera. Isti zakon deluje, tudi kadar nismo v osebnem stiku, čeprav nekoliko šibkeje.

Več o tem v knjigi: >>> Vibracije misli - Zakon privlačnosti v svetu misli

Priporočljivo branje >>> Knjižni komplet Atkinson (Skrivnost uspeha, Vibracije misli, Sugestija in avtosugestija)

 


Ključne besede: William Walker Atkinson misli mišljenje um magnetizem osebnostna rast psihologija samoregulacija zakon privlačnosti vibracije misli miselne vibracije miselni valovi The Law of Attraction  Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Bolje je, da ti spodleti v izvirnosti, kot da uspeš s kopiranjem.

Herman Melville