Misli, citati, izreki - Clarissa Pinkola Estes

Misli, citati, izreki - Clarissa Pinkola Estes

25.06.2013 | Avtor: Clarissa Pinkola Estes

 
- "Ne glede na to, kje ali kako živimo, ne glede na okoliščine ... nismo brez najmočnejše zaveznice, kajti čeprav našo zunanjo strukturo lahko užalijo, napadejo, prestrašijo ali celo zdrobijo, nihče ne more pogasiti zlate iskre in nihče ne more ubiti njene podzemne varuhinje."

*

- "Znotraj vsake ženske se skriva naravno in divje bitje, opremljeno z instinkti, intuicijo in brezčasno vednostjo."

*

- "Po neki teoriji naj bi v tej skrivnostni psihični deželi koreninil telesni imunski sistem, pa tudi mistične in vse arhetipske podobe in močne želje, vključno z našo lakoto po Bogu, s hrepenenjem po misterijih, pa tudi vsi sveti in posvetni instinkti. "

*

- "Nekateri menijo, da so tu tudi zapisi človeštva, korenina svetlobe, spirala teme. Ni praznina, bolj je prostor Bitij megle, kjer stvari so in obenem še niso, kjer so sence snovne, kjer je snov zelo fina."

Clarissa Pinkola Estes, misli iz knjig >>> več lepih misli v knjigah o osebnosti rasti

*

- "Divja ženska kot arhetip je neposnemljiva in nepopisljiva sila, ki nosi obilje idej, podob in posebnosti za človeštvo."

*

- "Arhetip obstaja vsepovsod, pa vendar v običajnem pomenu ni viden. Kar ga je mogoče videti v temi, ni nujno vidno v dnevni svetlobi."

*

- "Neizbrisne dokaze arhetipa je najti v podobah in simbolih, ki jih vsebujejo zgodbe, literatura, pesništvo, slikarstvo in verstva. Kakor se zdi, naj bi nas njegov žar, glas in vonj prebujali iz motrenja dreka na naših repih, da bi kdaj pa kdaj odpotovali v družbi zvezd."

*

- "Kraj med svetovi ima več imen. Jung ga je imenoval kolektivno nezavedno, včasih objektivna psiha in psihoidno nezavedno – s čimer je mislil še bolj nepopisljivo plast od prvega. Slednjega je imel za kraj, od koder izvirajo biološki in psihološki svetovi, kjer se biologija in psihologija lahko pomešata in vplivata druga na drugo."

*

- "Že droben žarek sončenga vzhoda skozi majhno okno lahko osrečil. Zato se podobrikajte godrnjavim starcem in starkam, naj vam povedo svoje najlepše spomine."

*

- "Čeprav nihče od nas ne bo živel večno, zgodbe lahko."

*

-  "Dokler bo ostala ena sama duša, ki bo lahko povedala zgodbo, in bo s ponovnim pripovedovanjem nenehno klicala v bivanje na svetu ni večje sile ljubezni, milosti, velikodušnosti in moči, vam obljubljam, ... da bo dovolj."

 Clarissa Pinkola Estes, misli iz knjig >>> več lepih misli v knjigah o osebnosti rasti


Ključne besede: misli citati navedki izreki reki odlomki iz knjig Clarissa Pinkola Estes ljubezen pripadnost ženska lepota  motivacija čustva misli verzi lepa misel modrosti modre misli Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsi ljudje so mi blizu, toda le izbrani vstopajo v moje srce.

Jože Urbanija