Misli, citati, izreki - Jože Urbanija

Misli, citati, izreki - Jože Urbanija

13.07.2013 | Avtor: dr. Jože Urbanija


O ljubezni

"Ljubezen je temeljna in zato najgloblja formula vsega, kar biva. Zato vsak, kdor deluje iz ljubezni, vstopa v to globino. In ker vstopa vanjo, tudi vidi skrivnostno globino bistva vsega."  (Jože Urbanija)


 "Izraziti hvaležnost. Izpovedati jo. Tako, povsem iz srca. Izpovedati jo takrat, ko jo iskreno začutiš. Brez leporečja in narejenosti."   (Jože Urbanija)

 "Ljubezen je tipično področje izkustvenega učenja. In edino izkustvenega. Ljubezen je odgovor na harmonijo biti. Odgovor na iskanje smisla in na hrepenenje srca."  (Jože Urbanija)

"Brezpogojna ljubezen samo daje. Ne zaračunava. Ne pričakuje plačila. Zato ni nikoli razočarana. Toda vedno mora biti nekdo, da ga ljubiš."  (Jože Urbanija)

"Ljubezen je ključ do vseh spoznanj. Je pred resnico in je Resnica. Je najvišja vrednota."  (Jože Urbanija)

"Ljubezen ne potrebuje lastnine, sama v sebi najde svojo izpolnitev."  (Jože Urbanija)

"Ljubezen živi in raste v miru in tišini."  (Jože Urbanija)

"Vera, upanje in ljubezen so kot troje dreves. Iz vsakega  rastejo veje. Iz osnovnih vej manjše veje. In iz teh listi ter cvetovi. "  (Jože Urbanija)

"Če ljubezni ne bi bilo, bi veliki bog sameval v brezmejnosti prostora in časa. Potem bog ne bi bil Bog. Potem bi bil bog izgubljena fluidnost, energija brez žara. Potem bi bil bog računalnik brez duše. Tako kot so vsi od človeka narejeni računalniki."  (Jože Urbanija)

O bližini

"Bližino z drugimi ustvarjaš najprej tako, da si resnično blizu sebi."  (Jože Urbanija)

"Vsi ljudje so mi blizu, toda le izbrani vstopajo v moje srce."  (Jože Urbanija)

"Biti srečen, pomeni biti to, kar si."  (Jože Urbanija)

"Bilo je tako blizu, da bi bilo potrebno samo obstati, nikamor hoditi, nobene reke ne bi bilo treba prebroditi, nobenega morja prepluti, vse je že od začetka tukaj."   (Jože Urbanija)

"In šele potem, čisto na koncu, se človekovemu srcu razodene, da je vse tisto lepo, tisto brezpogojno lepo bilo ves čas tu, na dosegu roke."  (Jože Urbanija)


O državi

"Država so tudi tisti posamezniki, ki ogromno delajo ter lepo mislijo, čutijo in ljubijo, ter tudi tisti, ki niso tako nasilni in oblastni." (Jože Urbanija)


O sreči

"Hrepenenje po sreči je hrepenenje po popolnosti, ali najprej po polnosti, po zaokroženosti. Je kot hrepenenje po nečem, kar je pračlovek že doživel, že imel, a se je od tega odmaknil, toda spomin, verjetno več kot spomin na to, je ostal."  (Jože Urbanija)

"Pogoj za popolno srečo je živeti svoje lastno življenje."  (Jože Urbanija)

"Popolna sreča je mozaik, ki ga sestavljamo celo življenje."  (Jože Urbanija)


O miru

"Čas, preživet v miru, ki izvira iz ljubezni, je kot zajemanje studenčnice iz izvira življenja."  (Jože Urbanija)


O veselju

"Veselje je biti ljubljen, toda še večje veselje je ljubiti."  (Jože Urbanija)

"Človekovo naravno stanje je veselje. Prav zaradi tega pa je veselje  tudi posledica človekovega usklajenega ravnanja z naravo."  (Jože Urbanija)

 
O objemanju

"Svet nas neprestano objema."  (Jože Urbanija)

"Človek je ustvarjen za objemanje, za sprejemanje. V objemanju drugih in drugega, najde sebe in objame sebe."  (Jože Urbanija)


O srcu

"Ko srce začuti, da je za sencami dnevnih dogajanj vse tako, kot mora biti, potem duša vzdrhti v radosti. Potem se prerodi v radostno hvaležnost, v zahvalo, v brezmejno veselje."   (Jože Urbanija)

"Kaj vse je potrebno prestati, da se srce končno povzpne dovolj visoko in da potem zmore izpovedati zahvalo! Ne izpove je, temveč postane zahvala."  (Jože Urbanija)

"In srce človeško se razširi v objem, ki sega od enega konca sveta do drugega ter vsemu, kar je kadar koli bilo, je in bo, radostno reče: hvala!"  (Jože Urbanija)


 

Ključne besede: misli citati navedki modre misli lepe misli zaljubiti se ljubiti ljubezen objemanje bližina Jože Urbaija pozitivne misli svoboda privlačnost misli verzi mir tišina srce sreča Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vse izvira iz ljubezni in vse se vanjo vrača.

Jože Urbanija