Misli o dajanju, darovanju in sprejemanju

Misli o dajanju, darovanju in sprejemanju

05.07.2013 | Avtor: Dawna Markova | Mary Jane Ryan | Beverly Sallee | Seneka | Albert Schweitzer

Dajanje, darovanje in sprejemanje


"Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo."   (James Joyce)

"Dokler imate kakšno stvar, vam jo lahko vzamejo ... Toda ko jo daste, vam je noben tat ne more več vzeti. Za vedno postane vaša."  (James Joyce)

"V nasprotju z našim prepričanjem ne pregorimo zato, ker bi dali preveč, marveč ker skušamo dati nekaj, česar nimamo."  ( Dawna Markova)

"Naše omejitve in naši darovi nam lahko v veliki meri pokažejo, kje in kako bi morali živeti s svojim namenom." ( Dawna Markova)

"In tudi ti se moraš zavoljo vseh nas prijazno in goreče vprašati: 'Kaj mi je bilo dano, kar lahko dam? Kje se moji talenti križajo s potrebami sveta?' " ( Dawna Markova)
"Všeč mi je rahločutnost takšne izmenjave, ki je prirojena duhovnosti Indijancev. Kadarkoli nekdo želi nečemu vzeti življenje - jelenu, drevesu - ponižno prosi za dovoljenje Duha, ki prebiva v živali ali rastlini, in se mu zahvali za njegovo pripravljenost, da daruje lastno življenje. Včasih naprimer v zameno darujejo prgišče koruze ali tobaka. S takšnim dejanjem obe strani priznata, da je bilo nekaj dano in sprejeto."  ( Mary Jane Ryan)

"Darovanje nam pomaga, da se povežemo z drugimi."  ( Albert Schweitzer)

"Tako kot val ne more obstajati sam zase, marveč vedno pripada delu morske gladine, tako tudi sam ne smem živeti odtujenega življenja, marveč znotraj izkušnje, skatero sem vseskozi obdan."  ( Albert Schweitzer)

"Radodarnost nam omogoči, da se globoko zazremo vase."   ( Albert Schweitzer)

"Vsak dan, ko z ljubeznijo in radostjo objamemo sonce, smo lahko deležni spoznanja, da med dajanjem in sprejemanjem ni razlike. Zato poslej darujmo brez zadržkov."  (Aeesha Ababio-Clottey in Kokomo Clottey)

"Ker sem sama tako izdatno prejemala kot darovala, sem prišla do spoznanja, da je edina prava pobudnica sreče in spokojnosti radodarnost."
"Radodarnost nam omogoči, da ponudimo svoje edinstvene darove."  ( Mary Jane Ryan)

"Ko darujemo, zavzamemo svoje mesto v redu stvari in izkusimo globino lastne povezanosti z vso naravo. Dajanje je nekaj naravnega; ni nam treba kopičiti. Ta cikel je podoben stanju v izredno dolgi vrsti, v kateri z eno roko sprejemamo, medtem ko sočasno z drugo svojemu zanamcu predajamo tisto, kar smo prejeli."   ( Mary Jane Ryan)

"Radodarnost nam omogoči, da izkusimo enost."  ( Mary Jane Ryan)

"Dar ne sestoji iz tega, kar je bilo storjeno ali podarjeno, marveč iz namena storilca ali darovalca."  ( Seneka)

"Celo najbolj skeptični fiziki so začeli priznavati, da zamah metuljevih kril lahko povzroči vremenske spremembe tisoče kilometrov daleč. Vse, kar počnemo, šteje."  (Gloria Steinem)

"Dar je namenjen darovalcu, zato se vrne predvsem njemu samemu - nikdar ni zaman."  ( Mary Jane Ryan)

"Ljubezen nima nič opraviti s pričakovanji, kaj boste dobili - ampak zgolj s tem, kar nameravate dati." ( Katherine Hepburn)

"Naša zmožnost sprejemanja je določena s tem, kaj verjamemo, česa smo vredni. Kaj verjamemo, česa smo vredni, določa slika, ki jo imamo o sebi. Kar vidimo - tisto dobimo." ( Larry DiAngi)

"Človek, ki predse spušča druge, nikoli ne prispe zadnji." ( Beverly Sallee)Ključne besede: misli citati navedki izreki reki odlomki iz knjig,dajanje darovanje dar dajanje radodarnost sprejemanje osebnostna rast  misli verzi lepa misel modrosti modre misli pisatelji  Nagajivi veter je slikanica o vetru, ki je napisana v obliki slikopisa. Besedilo v slikanici je zapisano z velikimi tiskanimi črkami v obliki slikopisa, kar bo v pomoč mladim nadebudnim bralcem.
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Resnična sreča je uživati sedanjost, brez skrbi na prihodnost.

Seneka