Misli o družbi

Misli o družbi

05.07.2013 | Avtor: Rudi Kerševan | Anthony de Mello

Družba
 

"Vse družbene ureditve so krivične, ker z njimi upravlja človek. Vsak človek, ljudstvo, narod, država pa ima pravico, da si izbojuje najmanj krivično družbeno ureditev."  (Rudi Kerševan)

"Tragika demokracije je njena prednost. Večina odloča v korist manjšine." (Rudi Kerševan)

"Demokracija je najdražja oblika družbene ureditve. Privoščijo si jo lahko najbogatejše družbe, kot si najdražjo obleko lahko privoščijo najbogatejši ljudje."  (Rudi Kerševan)

"Narod je najidealnejša tvorba v človeški družbi, ki našo zavest napaja z mogočnim občutkom pripadnosti nečemu tako enkratnemu, da postane naša svetost, za katero je tudi življenje samoumevna daritev."  (Rudi Kerševan)

"Oblike družbenih ureditev delujejo kot vere, ki v imenu boga opravičujejo načine in sredstva za svoj obstoj." (Rudi Kerševan) 

"Ni naroda brez zgodovine. Skoznjo si ljudstvo označuje poti z dogodki, ki so tako mogočni, da se s časom spremenijo v simbole, zgoščeno obliko prepoznavnosti, kar v bistvu narod je."  (Rudi Kerševan)

"Ljudstvo črpa svojo moč iz občutka pripadnosti čredi, količini, narod pa iz zavedanja, da je, ne le zaradi drugačnosti in posebnosti, predvsem zaradi svoje kulture, kar je duhovna prepoznavnost, narod, je spoznanje, ki nenehno poraja moč v zavedanje." (Rudi Kerševan)

"Poglavitna preokupacija družbe je, da ohranja družbo bolno. Prej ko boste to spoznali, bolje za vas. Bolni so, vsi skupaj! Prismojeni so in zmešani!"  (Anthony de Mello)

"Dobra služba ali slava ali velik ugled nimajo prav ničesar opraviti s srečo ali uspešnostjo. NIč! To je popolnoma nebistveno. Vse, kar skrbi našega poslovneža, je, kaj bodo o njem mislili njegovi otroci, kaj bo mislila njegova žena, kaj njegovi sosedje. Moral bi postati slaven. Naša družba in kultura nam to vbijata v glavo noč in dan. Ljudje, ki so uspeli. Uspeli v čem? Uspeli narediti osle iz sebe." (Anthony de Mello)

"Z razvojem človeške družbe postaja način, kako prevarati človeka, znanost, a vse bolj tudi vrednota."  (Rudi Kerševan)

"Za sodobno družbo sta značilni dve stvari: da drug brez drugega ne moremo živeti, in da nihče nikogar ne potrebuje." (Rudi Kerševan)

"Današnja civilizacija je kot božično drevesce. Na drevesu brez korenin je polno okraskov." (Rudi Kerševan)

"Odnosi med ljudmi v sodobni družbi so kot povezave med sodobnimi napravami. Po njih stečejo natančne informacije, hladne besede." (Rudi Kerševan)


Ključne besede: misli citati navedki izreki reki odlomki iz knjig država o državi,družba o družbi oblast  življenje osebnostna rast motivacija  misli verzi lepa misel modrosti modre misli pisatelji Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Korak za korakom v svet računalnika je priročnik za začetnike, ki se še spoznavajo z računalnikom in njegovim delovanjem.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljubezen je ključ do vseh spoznanj. Je pred resnico in je Resnica. Je najvišja vrednota.

Jože Urbanija