Misli o misli in razmišljanju

Misli o misli in razmišljanju

04.07.2013 | Avtor: William Walker Atkinson | Og Mandino | Rudi Kerševan | Louise L. Hay | Henry Ford


Misel in razmišljanje      
 

"Vaše misli so vaši vdani pomočniki ali tiranski gospodarji – kar jim dovoljujete. Vi imate besedo, izbira je vaša.«  (William Walker Atkinson)

"Ves čas pošiljamo navzven misli različnih jakosti, glede na katere tudi prejemamo rezultate."   (William Walker Atkinson)

"Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem. Čeprav z našimi petimi čuti teh vibracij ne zaznamo, to ni dokaz, da ne obstajajo."  (William Walker Atkinson)"Človek je tisto, kar v srcu misli."  (Og Mandino)

"Tako kot rastlina požene iz semena in je tudi ne more biti brez njega, tako vsako moje dejanje požene iz skritih semen mojih misli in se ne bi moglo pojaviti brez njih. "  (Og Mandino)

" Ravno tako kot vrtnar kultivira svoje zemljišče, odstranjuje plevel in vzgaja cvetje in sadje, ki ga želi, tako tudi jaz negujem vrt svojega uma in iz njega odstranjujem vse napačne, nekoristne in nečiste misli in negujem do popolnosti cvetje in sadove pravilnih, koristnih in čistih misli. "  (Og Mandino)

"Vsako seme misli, ki je posejano ali mu je dovoljeno, da pade v um in tam požene korenine, da lastni proizvod, se slej ko prej razcveti v akcijo in pridela lastno žetev priložnosti in okoliščin. Dobre misli pridelajo dobre sadove, slabe misli slabe sadove."  (Og Mandino)

"Določena sled vztrajnih misli, bodisi dobrih ali slabih, mora proizvesti rezultat, ki bo vplival na značaj in okoliščine. Nimam direktnega vpliva na svoje okoliščine, lahko pa izbiram svoje misli in na ta način posredno, a še vedno z gotovostjo oblikujem svoje okoliščine."  (Og Mandino)

"Misel je izvir akcije, življenja in izražanja. Če ohranjam vodnjak čist, bo vse čisto."  (Og Mandino)


"Vsak ima svojo zlato jamo. Pamet, da razmisli, in zavedanje, da je človek, ter se ne pusti ponižati."  ( Rudi Kerševan )

"Kdor misli, da je pamet dar narave, naj še enkrat razmisli."  ( Rudi Kerševan )

"Zakaj bi moral človek vse razumeti?"  ( Rudi Kerševan )

"Ne učimo ljudi resnic. Zaradi njih nastajajo verstva in vojne. Učimo jih ljubezni in spoštovanja. Pustimo jih, naj razmišljajo, naj se zavejo sebe in iščejo svojo resnico."  ( Rudi Kerševan )

"Razmišljajmo kdaj o sebi. Nojevo jajce brez vsebine je lupina."  ( Rudi Kerševan )

"Razmišljanje. Zvečer odložim svoja krila, pokrijem svojo dušo in zaspim. Noč je kratka, že pred svitom moram spet na pot."  ( Rudi Kerševan )

"Razmišljajmo o sebi na način najvišjega zavedanja. Iščimo poti do najvrednejšega, kar je v nas. Zaznamujmo se. Ne stopicajmo na mestu, ne obračajmo se v krogu in ne dopustimo, da nas ujamejo in nas prisilijo, da se ponavljamo."  ( Rudi Kerševan )

"Veliko sem prepotoval, doživel in razmišljal, preden sem razumel modreca, ki sem ga srečal pred mnogo leti. Sedel je pred svojo kolibo na oglatem kamnu, ob njem pa je bil udoben stol."   ( Rudi Kerševan )

"Kdor se smeje človeku, ki je padel po stopnicah, naj se dolgo smeje, da se najmeje tudi sebi.  Zakaj, bo razumel morda jutri."  ( Rudi Kerševan )

"Vsak od nas živi v labirintu lastnega razmišljanja. Obup, dvom in razočaranje so naši spremljevalci. Nenehno nas nagovarjajo, naj opustimo nesmiselno pot. Kdor jim prisluhne, je izgubljen."   ( Rudi Kerševan )

"Kdor misli danes tako, kot je mislil včeraj, in jutri, kot misli danes, ni in ne bo nikoli mislil."  ( Rudi Kerševan )

"Smelo si utrite novo pot z mislimi, ki jih mislite, in z besedami, ki jih izgovarjate." ( Louise L. Hay)

"Razmišljanje je eno najtežjih opravil na svetu. Zato se ga le malokdo loti." (Henry Ford)

Ključne besede: misli razmišljanje o misli o razmišljanju  preizkušnje moč misli misli citati navedki lepa misel modre misli lepe misli  misli verzi izreki duševna moč srce zvezde Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Naredite lahko, kar je ustrezno, in kar si želite. Recite si: 'Ti lahko. Ti boš. Ti moraš.' Ko boste to spoznali, bo vse drugo enostavno.

(Orison Swett Marden)