Misli o planetu Zemlja

Misli o planetu Zemlja

22.04.2016 | Avtor: Louise L. Hay | Dalajlama | Paulo Coelho | Thich Nhat Hanh | Julia Doria

Misli o planetu Zemlja      
 

"Mi vsi uporabljamo isti zrak, zemljo in vodo. Vsi smo povsem soodvisni drug od drugega."  ( Louise L. Hay)

"Svojo zemljo lahko zdravimo. Lahko pomagamo ustvarjati zdrav planet, na katerem lahko uspevamo ter veselo in mirno živimo. Toda tega ne bomo dosegli, dokler ne bomo ljubili sebe."  ( Louise L. Hay)
 
"Ko boste na svojem vrtu zagledali deževnika, takrat boste vedeli, da ste ustvarili okolje, ki podpira življenje."  ( Louise L. Hay)

"Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni."  (Louise L. Hay)

"Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad."  ( Louise L. Hay)

"Kako je mogoče kupiti ali prodati  modrino neba in toploto zemlje? Kaj takega nam je popolnoma tuje. Svežina zraka in bistrost vode nista v naši posesti, le kako bi ju mogli potem kupiti?" (Chief Seattle)

"Zemlja ne pripada človeku. Človek pripada zemlji. To dobro vemo. Vse je povezano med seboj, tako kot družino druži kri. Vse je povezano. Človek ni stvarnik tkanja življenja, ampak samo vlakno v njem. Kar naredi s tkanjem, dela tudi s samim seboj." (Chief Seattle)

*

"Zemlja ne pripada nikomur. Kdor si jo lasti, je njen suženj in ne svoboden Zemljan." (Rudi Kerševan)

"Zemlja je moja mati. Rodila me je in me hrani. Del nje sem in ona bom, ko me ne bo. Na njenem trebuhu sem srečen otrok." (Rudi Kerševan)

"Človek se od narave nerad uči. Morda se bo moral, ko ga bo narava izučila." (Rudi Kerševan)

"Tako se bo zgodilo z Zemljo. Prišel bo nekdo, jo prevrtal, si jo nataknil na vratno verižico in odšel." (Rudi Kerševan)

"Ni me več strah, ker se Zemlja vrti, saj se vrti v pravo smer. Strah me je, ker se tudi svet vrti in sem prepričan, da se vrti v nepravo smer." (Rudi Kerševan)

"Polet na Mesec je uspel. Polet na Mars tudi. Polet na Zemljo, ki je človeku tako blizu, pa noče uspeti." (Rudi Kerševan)

*

"Vse, od najmanjše travice, najmanjšega žužka do najmogočnejšega drevesa, je povezano z ljudstvi tega Planeta in materjo Zemljo, njenimi vetrovi, ognji in vodami." (Julia Doria)

*

"Če bi bila Zemlja vaše telo, bi lahko občutili bolečino na vseh področjih, kjer je prizadeta - vojne, politično in ekonomsko zatiranje, lakota in onesnaženje  pustošijo na vseh koncih." (Tich Nhat Hanh)

"Spoštovati moramo človeško življenje, hkrati pa tudi življenje živali, rastlin in mineralov. Kamen je lahko živ. Kamen lahko uničimo. Tudi Zemljo. Uničevanje našega zdravja z onesnaženim zrakom in vodo je povezano z uničevanjem mineralov. Način obdelovanja zemlje, kako ravnamo z odpadki, vse te stvari so med seboj povezane." (Tich Nhat Hanh)

"Zbolimo zato, ker smo tako oddaljeni od Matere Zemlje. Zato je treba včasih iti ven in biti v naravi. To je zelo pomembno. Mi in naši otroci bi morali biti zopet v stiku z Materjo Zemljo." (Tich Nhat Hanh)

"Kadar v smeti vržemo plastično vrečko, vemo, da je drugačna od bananinega olupka. Da bo postala roža, bo potrebovala zelo veliko časa. 'Ko vržem v smeti plastično vrečko, vem, da mečem v smeti plastično vrečko' Že tako zavedanje pomaga, da varujemo Zemljo, sklepamo mir in skrbimo za življenje v sedanjem trenutku in prihodnosti." (Tich Nhat Hanh)

"Zemlja je kot lepa nevesta, ki za okras ne potrebuje draguljev, ki jih je obdelal človek, temveč je zadovoljna z zelenjem svojih travnikov, zlatim peskom svojih morskih obal in dragocenimi kamninami svojih planin." ( Kahlil Gibran) 

"Gost si na tem planetu, zato se pričakuje od tebe, da boš zapustil takega, kakršnega si našel, ali boljšega. Skrbeti moraš za druge življenjske oblike, ki ne znajo govoriti ali si pomagati. Odgovoren si za obljube, ki jih daješ, za dogovore, ki jih sklepaš, in za rezultate svojih dejanj."  (Marlo Morgan)

"Zemlja, na kateri živimo, bo slabša ali boljša le toliko, kolikor bomo mi slabši ali boljši. In tu nastopi moč ljubezni. Zakaj če ljubimo, si zmeraj želimo biti boljši, kakor smo." ( Paulo Coelho)
 
"Naš modri planet je najbolj čudovito možno naravno okolje. Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost." ( Dalaj Lama)

"Čeprav ne mislim, da je Zemlja živo bitije, ravna z nami, kot bi bila naša mati, mi pa smo od nje odvisni kot otroci."Dalaj Lama
"Naša mati nas uči o splošni odgovornosti." ( Dalaj Lama)Ključne besede: misli citati navedki izreki reki odlomki iz knjig Dalajlama Dalai lama sočutje o sočutju v svetu ljubezen Zemlja človeštvo planet lepe misli motivacija ekologija varstvo planeta  misli verzi lepa misel modrosti  modre misli  Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne bojim se neviht, kajti med nevihtami se učim krmariti svojo ladjo.

Louisa May Alcott