Misli, verzi, citati - Nikola Tesla

Misli, verzi, citati - Nikola Tesla

25.12.2013 | Avtor: Nikola Tesla

"Življenje je in bo vedno ostalo enačba, ki je ne moremo rešiti; vendar vsebuje nekatere zagotovo znane dejavnike."

~

"Tehnični izum je podoben arhitekturi in strokovnjaki morajo v določenem času priti do enakih rešitev, ki sem jih jaz našel že zdavnaj. Prej ali slej bo moja moč sistema sprejeta v celoti, in kolikor sem seznanjen, je tako dobra kot narejeno."

~

"Napovedujem, da bo zelo kmalu staromodna žarnica z žarilno nitko, segreto na svetlost s prehodom električnega toka skozi njo, popolnoma izginila."

~

"Želja, ki me vodi v vse kar počnem, je želja izkoristiti sile narave v korist človeka."

~

"Naši čuti nam omogočajo, da zaznavamo le minuto delčka zunanjega sveta."

~

"Vsakdo bi moral gledati na svoje telo kot na neprecenljivo darilo od tistega, ki ga ljubi pred vsem ostalim; kot čudovito umetniško delo nepopisne lepote, in skrivnostno onkraj človeškega pojmovanja, ter tako občutljivo, da ga lahko že beseda, dih, pogled, misel poškoduje."

~

"Naše vrline in naše pomankljivosti so neločljive, tako kot sila in materija. Ko se ločita, človeka ni več."

~

"In vendar je ženski um dokazal sposobnost za vse duševne dosežke moških, in ko bodo nove generacije prihajale, se bo njegova zmogljivost krepila; povprečna ženska bo tako dobro izobražena kot povprečen moški, in v prihodnosti bolje izobražena od moškega. Kajti mirujoče stanje njenih možganov, se bo aktiviralo, in ta aktivnost bo vse bolj intenzivna in močna zaradi vseh teh stoletij mirovanja. Ženska bo ignorirala preteklost in prestrašila civilizacijo s svojim napredkom."

~


Ključne besede: misli citati navedki izreki reki misli o sreči misli o uspehu  osebnostna rast modre misli afirmacije,lepe misli citiramo Nikola Tesla Visoko v gorah je desetletni pastirček Tonček pasel svoje ovčice. Vsako jutro je zgodaj vstal in jih preštel.
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
V vsaki zmagi je poraz, v vsakem porazu zmaga. Vztrajni zmagujejo.

(Italijanski pregovor)