Nosorog - Totemske živali

Nosorog - Totemske živali

12.02.2007 | Avtor: Marjetka Jeršek
"Totem nosoroga, potomca nosilcev antičnega znanja, prinaša energijo udobja in vam omogoči, da se dobro počutite v svoji koži, predvsem takrat, ko ste sami s seboj. Osamljenost preobrazijo v kakovostno preživljanje samote, ki jo lahko s pridom izkoristite za svojo osebno rast in duhovni razvoj, ne da bi se zaradi nje počutili prikrajšane ali odrinjene. "

To velikansko in mogočno žival šamani štejejo za simbol starodavne modrosti, z njo pa se enako uspešno lahko povezujemo skozi vse leto. Danes obstaja le še pet vrst nosorogov, dve v Afriki in tri v Aziji. Vrsta nosoroga, ki vstopi v vaš totem, vam razkrije morebitne povezave iz prejšnjih življenj s temi geografskimi področji.

Totem nosoroga, potomca nosilcev antičnega znanja, prinaša energijo udobja in vam omogoči, da se dobro počutite v svoji koži, predvsem takrat, ko ste sami s seboj. Osamljenost preobrazijo v kakovostno preživljanje samote, ki jo lahko s pridom izkoristite za svojo osebno rast in duhovni razvoj, ne da bi se zaradi nje počutili prikrajšane ali odrinjene.

Meditacije povezovanja z nosorogi vas pripeljejo na pot samospoznanja.

Energiji te živali se približate z gledanjem dokumentarnih filmov o njej, proučevanjem njenih življenjskih navad ali z obiskom pravega nosoroga v živalskem vrtu ali na safariju. S sabo lahko prenašate njegovo fotografijo ali izrezano sličico iz revije, tako da ste ves čas vsaj simbolično v stiku s svojo totemsko živaljo. Če ste vešči risanja, si ga narišite na papir, ki ga nosite v območju svoje avre. Zelo učinkovit način, ki ga vrači radi uporabljajo, pa je, da nosite s seboj delček nosoroga: ponavadi kar njegov rog ali košček roga kot obesek ali talisman.

Ker so nekoč verjeli, da se iz zdrobljenega nosorogovega roga lahko zvari enega najboljših afrodiziakov na svetu, so brezvestni lovci zaradi tega žal pobili veliko število teh težkih živali. Talisman ne bo deloval, če je žival zaradi njega morala trpeti ali umreti. Če torej niste prepričani, na kakšen način je rog prišel do trgovca, ga raje pustite kar tam. Kožnati poroženeli izrastek nima nikakršne medicinske vrednosti, ampak zgolj simbolno.
Rog predstavlja visoko senzitivnost in olajša stik z višjimi ravni. Nosorog svojim varovancem zagotavlja izboljšanje voha,duhovni idealizem in možnost uporabe višje modrosti ter razumevanja pri odpravljanju vsakdanjih težav in tegob.
Slovi tudi po ostrem sluhu, ki poleg klenega voha daleč prekaša njegove sposobnosti videnja.

nosorogPovezovanje z nosorogom vam pomaga do notranje moči, trdnosti in modrosti. Ako nosorog vstopi v vaše vsakdanje življenje in na njegovo podobo pogosteje naletite skozi dan, ali pa se srečate z njim v sanjah, je zagotovo napočil čas, da znova začnete zaupati svoji notranji modrosti in intuiciji. Vprašajte se, zakaj vam nekateri ljudje skušajo zbujati vtis, da bolje od vas vedo, kaj je za vas najbolje. Obnovite trdnost temeljev svojega znanja in učenja življenjskih lekcij. Morda preveč pozornosti posvečate zunanjemu videzu, fasadi in kulisam, ovoju, namesto najglobljemu resničnemu notranjemu bistvu stvari?

Afriški beli nosorog sodi med ogrožene vrste, zato predstavlja simbol zavzetih ekologov in ljubezni do narave. Gre za precej miroljubno žival, ki skoti le po enega mladička naenkrat. Brejost traja sedemnajst ali osemnajst mesecev.
Če ste si ga izbrali za svoj totem, si poiščite nove dostope do davnih znanj, ki jih boste lahko popolnoma integrirali v svoje življenje čez približno toliko časa: 17 ali 18 mesecev.

Nosorogi imajo posebno dragoceno prijateljico: ptico, ki pristane na njegovem hrbtu in pomalica njegove nadležne zajedalce, predvsem bolhe in klope. Morda si tudi vi lahko poiščete prijatelje izmed drugih vrst bitij? Med živalmi, rastlinami, angeli, škrati, vilinci…

Povezovanje s totemom nosoroga prinaša notranjo gotovost in vrača telesno moč ter trdnost, krepi odpornost in trdoživost, odebeli vašo kožo, da vas ne rani več najmanjša opazka ali pikra pripomba, izostri vaš voh in vam pomaga globlje razumeti življenjsko modrost.

Umaknite se za nekaj časa v samoto, prevrednotite svoje cilje in poglede na svet in se ozrite nanj z novega, svežega zornega kota. Njegova starodavnost bo iz vaših globin potegnila pozabljeno preteklo znanje in vam ga pomagala vključiti v sedanji trenutek.

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Marjetka Jeršek  ezoterika  simbolika živali  šamani  šamanizem  totemske živali  živalski totemi  nosorog Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Ne išči le varnosti. Segaj po zvezdah!"

Peter O'Connor