[1] 2  naprej »  zadnja »
Vseh člankov avtorja Marjetka Jeršek: 19
Netopir - Totemske živali

Netopir - Totemske živali

12.06.2007 | Avtor: Marjetka Jeršek

V svetu šamanov netopir skrbi za prehode skozi razsežnosti in za iniciacije. Z njegovo energijo se povezujemo samo ponoči. Spremljajo ga številni predsodki, ki so jih sprožili predvsem filmi in knjige o vampirjih. Zategadelj se nekateri ljudje bojijo teh zanimivih sesalcev, ki igrajo pomembno vlogo v harmoniji narave ter v totemski tradiciji šamanov.

Čaplja - Totemske živali

Čaplja - Totemske živali

12.03.2007 | Avtor: Marjetka Jeršek

Tistim, ki najbolj potrebujejo trdno odločnost ter samozaupanje šamani svetujejo tesno povezovanje z energijo čaplje. Še zlasti spomladi so razmere za razvoj tovrstnih notranjih kvalitet najbolj ugodne.

Mravlja - Totemske živali

Mravlja - Totemske živali

12.04.2007 | Avtor: Marjetka Jeršek

Veliko ljudi se na gomazeče žuželke odziva s pretiranim strahom ali gnusom. Nekateri celo trpijo za težko ozdravljivimi fobijami, povezanimi z njimi. Znanstveniki so razvrstili več kot 800.000 različnih vrst insektov, ki prebivajo na našem planetu. Torej nikakor ne moremo prezreti njihove pomembnosti, zato so svoje mesto našli tudi med živalskimi totemi.

Metulj - Totemske živali

Metulj - Totemske živali

18.08.2010 | Avtor: Marjetka Jeršek

Za šamane je totem metulja simbol spremembe in preobrazbe, ki se odvija skozi lahkoten ples radosti in sreče. Nobena druga žival ali žuželka ni tako zelo povezana z energijo metamorfoze.

Nosorog - Totemske živali

Nosorog - Totemske živali

12.02.2007 | Avtor: Marjetka Jeršek

To velikansko in mogočno žival šamani štejejo za simbol starodavne modrosti, z njo pa se enako uspešno lahko povezujemo skozi vse leto. Danes obstaja le še pet vrst nosorogov, dve v Afriki in tri v Aziji. Vrsta nosoroga, ki vstopi v vaš totem, vam razkrije morebitne povezave iz prejšnjih življenj s temi geografskimi področji.

Mačka - Totemske živali

Mačka - Totemske živali

12.10.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Vrači mački kot totemski živali pripisujejo poseben pomen pri razkrivanju davno zakopanih in zamolčanih skrivnosti, v magičnih zadevah – predvsem pri razvijanju čarnih sposobnosti - in pri pridobivanju neodvisnosti tistih, ki se zaradi kakršnih koli vzrokov v srcu ne čutijo svobodne.

Petelin - Totemske živali

Petelin - Totemske živali

12.09.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Energija petelinov prebuja spolno energijo in krepi pozornost – Preganjalci demonov zakikirikajo ob zori – Navdušenje, humor in optimizem odlikujejo rojene v znamenju petelina.

Galeb - Totemske živali

Galeb - Totemske živali

12.08.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Po verovanju šamanov galebi spodbujajo odgovorno obnašanje in ravnanje ter komunikacijske spretnosti, ki so nujne v poslovnem in zasebnem življenju. Krog moči teh ptic se razteza skozi vse leto

Tiger - Totemske živali

Tiger - Totemske živali

12.07.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Pogosto sanjate o tigru ali pa se vam v meditaciji kdaj prikaže njegova progasta podoba? Potem obstaja velika možnost, da je prav on vaša totemska žival. Šamani povezujejo energijo tigra z izražanjem strasti, moči, predanosti in čutnosti.

Delfin - Totemske živali

Delfin - Totemske živali

12.06.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Totem delfina uteleša moč diha, zvoka, harmonije, miline in inteligence. Njegova energija vsebuje igrivost, sočutje, ljubezen, iskrivo radovednost in pronicljivost. Skupaj s kiti spadajo med največje sesalce morja, čeprav še vedno obstajajo ljudje, ki mislijo, da gre pač le za velike ribe. Največji član družine delfinov je kit ubijalec, ki ponazarja vrednote potrpežljivosti in zvestobe.

[1] 2  naprej »  zadnja »
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Biti srečen, pomeni biti to, kar si.

Jože Urbanija