Oblikovanje svojega sveta - Pozitivna življenjska naravnanost

Oblikovanje svojega sveta - Pozitivna življenjska naravnanost

25.10.2016 | Avtor: Marjetka Jeršek
"Vedno znova spoznavamo, da našo resničnost oblikujejo prepričanja v naši glavi, ne le tista, ki se jih zavedamo, ampak še bolj tista prikrita, zakopana globoko v podzavest. "

Vsak od nas živi v svetu svoje resničnosti, ki ga lahko ustvarja in preoblikuje po svoji volji. Svetovi vseh nas pa so povezani v celoto, saj se med seboj prepletajo, dopolnjujejo, komunicirajo ... Naši svetovi so lahko bolj ali manj odzivni, fluidni, spremenljivi, sprejemljivi.
Vedno znova spoznavamo, da našo resničnost oblikujejo prepričanja v naši glavi, ne le tista, ki se jih zavedamo, ampak še bolj tista prikrita, zakopana globoko v podzavest. Prepričanje je balon energije. Če nenehno dovajamo vanj helij svoje pozornosti, misli in čustev, se balon veča. Seveda lahko tudi poči. To, v kar verjamemo, je za nas to, kar v resnici obstaja.

Kadar nas vrtinec zmede zvabi v svojo past, se vprašajmo: Kaj je v tem trenutku najpomembnejše zame? In pot naprej se bo zjasnila.
Pri procesu oblikovanja našega sveta je najpomembnejša izbira odzivov. Nato se zavestno osredotočimo na izbiro miselne naravnanosti, čustvenih stanj, odnosov, ljudi, s katerimi se družimo, zdrave prehrane, vrste gibanja in podobno. Če si izberemo pozitivno miselno naravnanost, si bomo zagotovo izbrali tudi doživljanje bolj pozitivnih čustev in se bomo družili z ljudmi, ki nas imajo iskreno radi, nas podpirajo, spodbujajo, cenijo in spoštujejo. Ako sebe ne sprejemamo dovolj in se na določeni ravni nimamo radi, si izbiramo prijatelje (»prijatelje«!), znance, partnerje in sodelavce med tistimi, ki nas nenehno kritizirajo, omalovažujejo, se morda celo norčujejo iz nas, nas pomilujejo in, v skladu s tem, ne premorejo dovolj spoštovanja za nas.

Ljubezen do sebe in pozitivno življenjsko naravnanost kaže tudi naš odnos do telesa. Če mu privoščimo zdravo, kakovostno hrano in poskrbimo za redno razgibavanje, dišeče kopeli, nego, sprehode, se bo odzvalo z hvaležnostjo v obliki zdravja.
V vsakem trenutku sproti ustvarjamo svojo resničnost. Če je le-ta mračna, siva, neprivlačna ali celo boleča, polna trpljenja in žalosti, sprejmimo odgovornost tudi za to svojo kreacijo in si s tem povrnimo moč, da jo takojci začnemo spreminjati v bolj svetlo, sončno in ljubečo obliko. Pri tem nam pomaga popolna predanost naši notranji resnici in razumevanje energije ter njenih pretokov.


Starodavna okultna oziroma ezoterična resnica pravi: Energija sledi misli. Misli žalosti, sovraštva, zamere, prizadetosti in pomilovanja krojijo »zlo« usodo še naprej. Odpuščanje, ljubezen, spoštovanje do sebe in drugih pa ustvarjajo povsem drugačne situacije, polne radosti, zdravja, vedrine, sreče in sočutja.

Z določeno miselno naravnanostjo se odpremo izbrani energiji. Recimo, da s svojimi strahovi in prepričanji polnimo energijski balon revščine in pomanjkanja. H komu, mislite, da bo prej pritekel denar?

K tistemu, ki z namerno uporabo pozitivnih prepričanj sporoča vesolju in vsem: Hej, hočem imeti denar, pričakujem denar, želim si ga, odpiram se njegovemu pritoku, ljubim denar, potrebujem ga in zaslužim si ga!

Ali k tistemu, ki je prepričan v naslednje: Denar je težko zaslužiti, reven sem, ves čas v dolgovih, nimam sreče na finančnem področju, ničesar si ne morem privoščiti, ker je vse tako drago, treba je trdo garati, varčevati in se odrekati, da nekaj imaš, denar pokvari ljudi, denar je umazan, denar ni spiritualno prejemljiv, če imaš denar, izgubiš prijatelje in si pridobiš zgolj veliko skrbi...
Vsa slednja prepričanja in miselni vzorci blokirajo pretok materialnih dobrin in denarja ter nas oddaljujejo od izobilja in blagostanja. Prej navedena pozitivna pa ga seveda magnetično privlečejo k sebi.

Skrivnost oblikovanja lepšega sveta zase se skriva v namagnetenju pozitivne ideje, ki se naposled zgosti v snov. Pri tem si lahko pomagamo tudi s kreativno vizualizacijo, z jasnimi in natančnimi predstavami tistega, kar si želimo imeti ali doživeti, s pozitivnimi afirmacijami in odločno namero.

Oglejmo si nekaj pozitivnih prepričanj, ki nam pomagajo preoblikovati odnos do denarja in obilja:


»Z lahkoto služim denar. Delo, ki ga opravljam z veseljem, mi prinaša veliko denarja in zadovoljstva. Rad-a imam denar. Rad-a čutim denar pod prsti. Uživam v materialnem svetu. Ustvarjal(e)n-a sem tudi na materialni ravni. Obvladam umetnost služenja denarja. Odprt-a sem za nove ustvarjalne zamisli, kako zaslužiti čim več denarja. Natančno tak-a kot sem, si zaslužim imeti veliko denarja. Jaz tudi svoje sanje dobro prodajam. Moje delo je vredno in cenjeno. K sebi privlačim ljudi, ki mi zlahka plačujejo usluge. Prevzemam materialno odgovornost zase in se odločno postavim na svoje noge. Sem neodvisna, svobodna in samostojna oseba. Odločno zahtevam plačilo za svoje delo.«
Vsakokrat, ko nekomu potožimo, kako ubogi smo, kakšno smolo imamo v zvezi z denarjem, kako globoko smo »v minusu« in kakšna krivica se nam godi, ker nam nekdo nečesa ni plačal, se še bolj oddaljimo od obilja in bogastva.

Vsakokrat, ko trkamo na usmiljena srca soljudi z namenom sposojati si denar ali tarnati o svojem nazadovoljivem finančnem stanju, se še bolj zasidramo v vzorec revščine.

Balon pozornosti se polni. Ko se ukvarjamo s tem, kako revni smo in kako premalo denarja imamo, dovajamo vedno novo energijo v vzorec pomanjkanja in revščine. Preusmerite svojo pozornost in s tem vso svojo energijo iz problema v rešitev!

Razmišljati začnite le o tem, kako ste hvaležni za vse, kar že imate in kako se radostno odpirate denarju, bogastvu, blaginji, blagostanju, izobilju v sebi in vesolju, ki nas obdaja. In pozitivne spremembe že vzhajajo na obzorju.Ključne besede: Marjetka Jeršek ezoterika naši svetovi resničnosti samospoznavanje samorealizacija pozitivne misli ljubezen do sebe pisatelji vzporedni svetovi zakon privlačnosti Priročnik za vizualiziranje
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Naše življenje se ne ravna po času, temveč po ustvarjalni življenjski sili v nas.

(Russel A. Kemp)