Pomladite se - Kvantne možnosti

Pomladite se - Kvantne možnosti

26.01.2016 | Avtor: Deepak Chopra
"Tudi vaš telesno – duševni sestav je izraz istega kvantnega polja, ki je osnova vsega v vesolju, zato lahko z naštetimi kvantnimi načeli spremenite svoj pogled na telo in staranje."

Z gledišča kvantne fizike je stvarnost nekaj skrivnostnega in čarobnega. Medtem ko na snovni ravni, v vsakdanjem življenju, prevladujeta čas in prostor, in so entropija, propadanje in staranje del običajnega poteka dogodkov, v kvantni resničnosti ne zasledimo ničesar takšnega. Kvantna resničnost je izvor čiste potencialnosti, hkrati pa se v njej rojeva snov, iz katere so sestavljeni vaše telo, vaša duševnost in celotno snovno vesolje. Kvantna resničnost je maternica stvarstva, nevidni svet, v katerem se snuje in oblikuje vidni svet. Poglavitna načela kvantne fizike lahko povzamemo v petih točkah:

Kvantum1. V kvantni resničnosti ni trdnih objektov, so samo možnosti.
2. V kvantni resničnosti je vse prepleteno med seboj, vse je neločljiva celota – vse je eno.
3. Kvantni skoki so posebna značilnost kvantne resničnosti. Kvantni skok je zmožnost neposrednega premika z ene točke v prostoru ali času na drugo – brez prehoda skozi katerikoli prostor ali čas.
4. eden od zakonov kvantne resničnosti je načelo nedoločenosti, po katerem je dogodek istočasno delec (snov) in val (energija). Od vaše namere je odvisne, ali vidite delec ali val.
5. Da bi se v kvantni resničnosti odvil dogodek, je potreben opazovalec. Dokler subatomski delec ni opazovan, obstaja le kot potencialni delec. Vsi dogodki so potencialni dogodki vse do trenutka ko jih začne nekdo opazovati.


Tudi vaš telesno – duševni sestav je izraz istega kvantnega polja, ki je osnova vsega v vesolju, zato lahko z naštetimi kvantnimi načeli spremenite svoj pogled na telo in staranje. Oglejmo si ta načela v okviru biologije:

1. Niste samo snovno telo, s katerim se enačite iz navade. Vaše pravo stanje je polje neskončnih možnosti.
2. Vaše telo je neločljivo eno s celotnim vesoljem. Kadar ste popolnoma zdravi in kadar se počutite izpopolnjene, imate občutek, da se širite. Le kadar doživljate neugodje ali ste bolni, čutite, da se krčite, da vas vleče skupaj. To je posledica občutka ločenosti.
3. Sposobni ste izvajati kvantne skoke v zaznavanju in tolmačenju.
 Z njimi lahko spremenite ne le doživljanje snovnega telesa, temveč kar njegovo zgradbo. Vsaše snovno telo je sposobno izvesti kvantni skok iz ene biološke starosti v drugo, pri čemer preskoči vse vmesne stopnje.

4. Vaše telo je hkrati snovno (kot delec) in nesnovno (kot val). Sami se lahko odločite in doživljate svoje telo bodisi kot snovno ali kot mrežo energij, inteligenc in možnih transformacij.
5. Dokler se ne odločite, kateri starost želite doživljati, je vaša starost nedoločena. Sami se lahko odločite, koliko želite biti stari.

Štiri generacijeČe se odločite, da boste dojemali sebe kot snovno bitje, ločeno od vsega drugega, se s tem odrečete priložnosti za pomladitev. Če ste sposobni dojemati sebe kot polje možnosti, najtesneje povezano z vsem obstoječim, se vam odprejo čudovite nove možnosti. Želiva vas spodbuditi, da s temi mislimi sprožite spremembo paradigme v svoji zavesti. Po takšni spremembi lahko povsem drugače dojemate telesno-duševni sestav, ki ga naseljujete, svet, ki ga zaznavate, in bistvo svojega bitja.

Če si ogledate svoje telo z vidika kvantne fizike, se vam odprejo nove možnosti razumevanja in doživljanja telesa ter njegovega staranja. Resnično bistvo novega razumevanja je, da lahko vsakdo ustavi staranje in se pomladi.

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju


Ključne besede: mladosten um mladostnost mladostno počutje pomladite se pomlajevanje preporod spolna energija živite dlje dolgoživost dolgo živlljenje samozavedanje vitalnost vsakodnevna vadba Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomen in resnica nista bili skriti za stvarmi, sta v njih, v njih vseh.

Herman Hesse