Prebudite se

Prebudite se

14.05.2010 | Avtor: Barbara Pust
"Vsak neprijeten odnos vam nekaj kaže. Nekaj kar bi morali že zdavnaj zaceliti v sebi, pa si niste vzeli dovolj časa. Nekaj kar čaka in čaka in ne izgine."

Čas v katerem živimo sedaj je vsekakor zelo intenziven. Imamo malo prostega časa in veliko, veliko dela. Poleg tega pa še veliko skrbi, malo denarja in polno glavo problemov. Vsekakor se vsi strinjamo, da ni prijetno doživljati takšnih stresov in da si jih niti ne zaslužimo doživljati. Pa vendar se dogajajo.

Kako si pomagati iz vsega tega kaosa?

Enostavno! Spremenite pogled na stvari okrog sebe in svet bo postal drugačen, prijetnejši in varnejši.
Pa kako to narediti?

Prva stvar je, da se zavedate, da je problem tam z namenom. Pred vami ni slučajno, temveč ima svoj namen.
Kaj dobrega pa je lahko v vseh teh slabih stvareh?

Vsaka 'slaba' stvar ima namreč svoje 'poslanstvo'. In to je da vas prebuja. Da vas tolče po glavi, vrta s prstom v vaše rane, ker drugače ne spregledate.

Toda zakaj toliko trpljenja?

Pogled v ogledaloLjudje smo pač ljudje in se ne pogledamo radi v ogledalo, če ni tam kaj prijetnega. In si mislimo, da česar ne vidiš potem to tudi ne obstaja. In tako je lažje. Vendar pa se tudi vse kar se skriva pod preprogo mora enkrat sprazniti. In prav to obdobje v katerem živimo sedaj je pravo, da to storimo. Pravzaprav smo prisiljeni pogledati vase, spremeniti pogled na stvari, odnose, ker drugače jih spet dobimo 'po nosu'.

In kako se soočiti s temi 'problemi'?

Tako da si vzamemo čas, globoko vdihnemo in počasi izdihnemo, se sprostimo. Potem pa pustimo, da začutimo določeno bolečino, strah, odnos in ga vprašamo kot svojega prijatelja 'Zakaj si tukaj? Kaj mi sporočaš?' Odgovor bo zagotovo priplaval do vas. Potem ta problem na široko objemite in spustite iz življenja.

Vsak neprijeten odnos vam nekaj kaže. Nekaj kar bi morali že zdavnaj zaceliti v sebi, pa si niste vzeli dovolj časa. Nekaj kar čaka in čaka in ne izgine. Dovolj je obtoževanj drugih, prebudite se in poglejte vase! Vzemite življenje v svoje roke, zavihajte rokave in pričnite z delom. Rezultat bo večji, kot si lahko predstavljate

Danuba, center za življenjsko rast

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Barbara Pust Danuba center prebudite se prebujanje osebnostna rast samopomoč zrcaljenje pogled v ogledalo življenjske spremembe Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
V mestece na robu hriba tokrat pride gospa Poletje. Gospa Poletje je druga od štirih sester ...
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Edina oseba,katere vedenje lahko nadzorujemo,smo mi sami.

William Glasser