Resnična zgodba o astrologiji

Resnična zgodba o astrologiji

12.08.2007 | Avtor: Irena Stopar
"Moje stalne stranke, ki astrologijo uporabljajo v vsakodnevnem življenju in pri vsakodnevnem poslovanju, so že večkrat izkusile na lastni koži kaj v praksi pomeni čas, ko se Merkur giblje retrogradno, kaj predstavlja Luna v prazno in mnogo drugih pojmov, katerim so se nekatere sprva čudile, druge pa so se jim smejale. "
Razmišljala sem, kako naj naslovim članek, ki sem ga pripravila za objavo v spletni reviji Mavrični mesečnik, nato pa sem si premislila in namesto klasičnega članka za vas napisala zgodbo, ki se vam bo morda zdela pravljično obarvana, čeprav se je zgodila pred kratkim v Sloveniji.
Glavni igralec v zgodbi je moja dolgoletna stranka, direktor uspešnega podjetja, ki poslovne odločitve sprejema s pomočjo svoje bistrosti, iznajdljivosti in mojih astroloških nasvetov.

Sprva ni verjel astrologiji. Prisluhnil mi je zaradi mojih dolgoletnih izkušenj v podjetništvu.
Pred kratkim me je poklical in rekel: »Irena, imaš morda kakšno pojasnilo zakaj mi gre danes vse narobe?«. Odvrnem: »Ne obremenjuj se preveč. Luna je v Škorpijonu, danes še v praznem teku. Potrpi še dobro uro, pa bo bolje, ko se bo premaknila v naslednje znamenje. Ob tem pa ne pozabi, da smo v času, ko se giblje Merkur retrogradno. Saj veš, da vse traja dlje, ob tem se zgodi več zapletov in nasploh rado prihaja do problemov v komunikaciji.«. Pa pravi: »No, saj sem poklical le toliko, da me malo pomiriš. Vse se vleče že nekaj časa, torej bom počakal še kakšno uro, dve ali dodaten dan.«. Nato se je poslovil in prekinil telefonsko zvezo.

Moje stalne stranke, ki astrologijo uporabljajo v vsakodnevnem življenju in pri vsakodnevnem poslovanju, so že večkrat izkusile na lastni koži kaj v praksi pomeni čas, ko se Merkur giblje retrogradno, kaj predstavlja Luna v prazno in mnogo drugih pojmov, katerim so se nekatere sprva čudile, druge pa so se jim smejale.

Merkur se v vesolju giblje naprej po svoji orbiti, vendar z Zemlje zgleda, kot da bi se v nekem trenutku ustavil, nato pa nadaljeval pot v obratni poti, kot je običajno. Ta pojav v astrologiji imenujemo retrogradno gibanje. Svetujem vam, da v takšnem času nikar ne sklepate pogodb, ne kupujete avtomobila, računalnika, tiskalnika, telefona ali drugega sredstva za komunikacijo ali gibanje. Takrat obstaja veliko tveganje, da se bo aparat pokvaril ali se boste odločili narobe in vam bo kasneje žal. Skratka, prihranite si sitnosti in ta čas raje namenite čemu drugemu. To je pravi čas za pregledovanje papirjev, za dokončanje stvari, ki ste jih že pred tem začeli ali za inventuro.

Drug pojem, ki se ga dotaknem, je »Lunino gibanje v prazno«. To se zgodi, kadar Luna v znamenju, v katerem se nahaja, ne naredi nobenega glavnega aspekta več. Lunino gibanje v prazno lahko traja od nekaj minut do nekaj ur in se zgodi vsake 2-3 dni. Ta čas lahko izkoristite za spanje, počitek ali meditacijo. Nikakor pa v tem času ne priporočam kakšnih novih aktivnosti, saj od njih ne boste imeli nobene koristi.

Naj nadaljujem z zgodbo, ki lepo ponazori dogajanje v praksi. Čez dobro uro me je poklical isti direktor in rekel: »Irena, moram ti povedati, da je poslovni partner že 3x poslal naročilnico po faksu, vendar naročnik pravi, da do njega še vedno ni prispela. Direktor tega podjetja me je poklical, se mi opravičil in poskušal pojasniti, da res ne ve kako je to mogoče. Prosil me je za razumevanje, saj se trudijo, ampak na drugi strani še vedno trdijo, da niso prejeli nobenega od sporočil.« Pa pravim: »Zanimivo, kajne?« Nasmeji se: »Veš, nič nisem ponorel, čisto prijateljsko in mirno sem mu rekel, da vem, da ne gre skozi in naj ne skrbi. V najslabšem primeru se bom jutri oglasil v obeh podjetjih in osebno poskrbel za naročilnico. Saj ne bi verjela, kako si je človek oddahnil, sam pa imam prav dober občutek, ker sem ravnal drugače, kot bi včasih.«

Kaj se je dogajalo na nebu? To je bil dan, ko se je Luna nahajala v Škorpijonu, v znamenju, kjer se zelo slabo počuti in nam gre na tak dan pogosto vse narobe. Merkur se je gibal retrogradno, kar v praksi povzroča probleme pri komunikaciji, torej tudi pri pošiljanju sporočil. Hkrati pa se je tudi Luna gibala v prazno, kar v praksi najpogosteje kaže na to, da ne moremo ničesar storiti, dokler se ne premakne v novo znamenje.

Sama sem se zelo razveselila hvaležnosti te stranke, saj uporablja astrologijo pri poslovanju svojega podjetja. Pravi, da lažje načrtuje svoje življenje, poslovanje in se ne vznemirja toliko, kot se je, preden se je odločil povprašati za moj astrološki nasvet.

Morda ste bili v istem času tudi sami pod stresom, pa niste mogli narediti ničesar, s čimer bi se premaknili naprej v svojem delovanju. Ste kdaj pomislili, da bi vam lahko poznavanje astrologije pomagalo, da umirite svoje življenje, zajezite nekaj stresa in začnete dihati s polnimi pljuči? Podobno lahko astrološko znanje uporabite tudi v zasebnem življenju. Ta primer sem opisala, ker mi je ljub, spontan, odkrit in poln hvaležnosti.

Več >>> Knjiga kot darilo


Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Irena Stopar  astrologija  aspekti  horoskop  prerokovanje  tehnike prerokovanja  svetovanje  vedeževanje  univerzum  zodiak  zodiakalna znamenja  zgodbe Računalniški priročnik
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsak nov začetek pride iz konca nekega drugega začetka.

Seneka