Se lahko podjetniki od države česa naučimo?

Se lahko podjetniki od države česa naučimo?

12.03.2007 | Avtor: mag. Aleš Lisac
"Vsi vemo, da so državni uradniki slabi gospodarji ... Ampak vseeno so vsaj na enem področju državni uradniki boljši od velike večine podjetnikov! Državni uradniki dokaj pogosto pišejo svojim strankam, torej nam, državljanom in davkoplačevalcem. "
Vsi vemo, da so državni uradniki slabi gospodarji. V Sloveniji in povsod drugje po svetu. Zadeva je enostavna. Ljudje, ki jih zaposluje država imajo solidne plače in službo, ki je praktično ne morejo izgubiti. Razmišljajo o svojih pravicah, o tem, kaj jim pripada, manj pa o tem, kaj vse bi lahko naredili, da bi svojim sodržavljanom čim bolje služili.

Podjetniki, po drugi strani, delo nosimo domov, ves čas si belimo glavo s tem, kako za stranke narediti čim več in čim bolje, da se bodo še vrnile k nam.

Ampak vseeno so vsaj na enem področju državni uradniki boljši od velike večine podjetnikov!
Državni uradniki dokaj pogosto pišejo svojim strankam, torej nam, državljanom in davkoplačevalcem.
In začnejo zelo hitro! Moj komaj 14 dni star sin, je dobil že dve pošti. V eni kuverti so mu sporočili davčno številko, v drugi pa je dobil zdravstveno izkaznico.

V našem podjetju smo naredili kratko raziskavo in ugotovili, da:

92 % podjetij ne kontaktira z NOVIMI strankami. Nove stranke ne pokličejo niti jim ne pišejo.
81 %podjetnikov nikoli ne piše svojim strankam (odšteto je pošiljanje računov)!

Današnji nasvet:

Če boste nove stranke kmalu po prvem nakupu poklicali ali jim pisali, je veliko večja verjetnost, da vam bodo ostale zveste.
Če boste s strankami pogosto v stiku, in če v vsakem stiku ne boste poizkušali nečesa prodati, bodo stranke z vami ostale dlje in pri vas kupile več.
Torej, če to lahko počne država, lahko tudi vi.

PIŠITE NOVIM STRANKAM, POKLIČITE JIH!
REDNO KOMUNICIRAJTE S STALNIMI STRANKAMI - SPLAČALO SE VAM BO.

Kaj torej čakate, prvi klic lahko opravite v naslednjih nekaj minutah. Kratek dopis pa tudi lahko sestavite in ga pošljete že danes.
Lep pozdrav,

Vaš mag. Aleš Lisac

p.s.
Recimo, da kupite dva para očal pri dveh različnih optikih. Prvi optik vas po tednu dni pokliče in vas vpraša, če ste z očali zadovoljni, in če lahko še kaj stori za vas. Pove vam tudi, da vam je po pošti poslal tekočino za čiščenje očal in komplet krpic. Potem pa od istega optika dobite še čestitko za rojstni dan, čestitko za novo leto in vabilo na koncert ter posebno vabilo na razprodajo.
Od drugega optika ne dobite nič.
Verjetnost, da boste naslednja očala kupili pri prvem optiku je statistično gledano desetkrat večja, kot pa da isti nakup opravite pri drugem optiku. Vse to zaradi enega telefonskega klica in nekaj pisem ...


 
p.p.s.
Država komunicira že z dojenčki, ker ve, da so to potencialno dobre stranke, ker so bodoči davkoplačevalci. Bodite boljši od države, komunicirajte bolj redno in bodite prijazni. Ljudje kupujemo od drugih ljudi (podjetij), ki jih poznamo, jim zaupamo in ker so nam všeč.
Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Aleš Lisac  marketing  oblikovanje  marketinški nasveti  pisma  podjetniki  podjetja  potencialne stranke  poslovne priložnosti  poslovna odličnost  prodaja  trgovine  trženje Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Inspiracija je skrivnosten blagoslov, ki se pojavi, ko se kolesa gladko vrtijo.

Quentin Blake