Slikanica o vetru in letnih časih : Nagajivi veter (Živa Viviana Doria)

Slikanica o vetru in letnih časih : Nagajivi veter (Živa Viviana Doria)

30.03.2024 | Avtor: Založba Atelje Doria

Predstavljamo slikopis o vetru in o letnih časih založbe Atelje Doria. Le kaj počne veter, ko pride pomlad? In ko pride jesen, poletje ali zima? Slikanica Nagajivi veter je slikanica, ki bo otroke vzpodudila k opazovanju okolja ob vetrovnem dnevu. Slovenska izvirna slikanica o vetru

Včasih je veter prav koristen; pomaga leteti našemu zmaju in pticam na nebu, ter naokoli raznosi travniška semena. Ko pa zapiha nagajivi veter, pa odpihne klobuke in srajce, celo dežnike; in nam pozimi celo stopi sneg. Včasih pa nagajivi veter noče zapihati, čeprav mu zakličemo naj zapiha in dvigne zmaja v nebo.


Navihana lirična pripoved o vetru je zapisana z velikimi tiskanimi črkami v obliki slikopisa, zato bodo tudi nadebudni mladi bralci lahko aktivno sodelovali pri branju.

Slovenska avtorska slikanica Nagajivi veter je lahko tudi odlična didaktična iztočnica pri predšolskih uricah o vetru v vašem vrtcu. Avtorica besedila in ilustracij je Živa Viviana Doria.


Spletna knjigarna Doria >>> Nagajivi veter
Ključne besede: Nagajivi veter slikanice slikanica o pomladi slikanica o jeseni slikanica o zimi slikanice za predšolske otroke Živa Viviana Doria vreme veter založba Atelje Doria Slikanice za otroke V slikanici Pripoved o zeleni pomladi že odmeva pomladna budnica. Živali se prebujajo iz zimskega spanja.
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost je harmonija, vzporedna z naravo.

Paul Cezanne