Val do sprememb

Val do sprememb

03.04.2011 | Avtor: Julia Doria
"V problemih, s katerimi se soočamo v našem življenju, tlijo rešitve in nove poti do naših ciljev."

Priznam, da sem jo nadvse rad poslušal. Sem in tja sem si zapisoval njene izreke, zdelo se mi je namreč škoda, da bi vse te njene dragocene besede izpuhtele v nič. Za vsako stvar je iznašla nekakšno zdravilo v obliki vzpodbudnih besed, ki so se zdele prave in ob pravem času. 

Prav tako vzpodbuden je bil njen topli pogled in obrazna mimika. V kotičku ustnic ji je vedno ležal blag in hudomušen nasmeh:

Lokvanjev cvet„Kar je tukaj s teboj, je rezultat preteklih dejanj, ki so usmerila rast. Zato je sedaj tako kot je. Prav danes je čas, da misliš drugače, narediš drugače. Vzemi si kar je tvoje, kar te čaka in ti pripada. Ujemi svoj val do sprememb.“

„Ampak jaz nisem za večne spremembe, utruja me tavanje sem ter tja, hočem izboljšanje,“ sem ji pojasnil.

Kot vedno, je imela že skoraj vnaprej pripravljen odgovor:

„Izboljšanje prinese spremembe, izboljševanje pomeni večkratno spreminjanje.“


Babica mi je dejala:

„Kadar nekaj naredimo drugače, kot smo do sedaj, se lahko počutimo ob tem nekoliko slabo, včasih je preizkušanje zelo neprijetno. Novi začetki so negotovi, drugačni, z osredotočenostjo raste nova smer in preizkušnja novega postaja negotova, a vendar naša izkušnja.

Trdi začetki so kot gnojilo, rojevajo obilje priložnosti. Kajti blagostanje črpa hranilo za svojo rast iz korenin poskusov in neuspehov. Kot se mora tudi nežen cvet prebiti  iz blata, iz temne, trde prsti in zrasti proti svetlobi. Iz teme in težavnih razmer se razvije v novo rastlino, nov cvet.

V problemih, s katerimi se soočamo v našem življenju, tlijo rešitve in nove poti do naših ciljev.“

 
  


Več o tem v knjigi >>> Diamanti na tvojem dvorišču

Ključne besede: Diamanti na tvojem dvorišču babica pogovori na vrtu spremembe priložnosti Slikanica o pomladnem prebujanju narave, o prvih cvetlicah in o vrnitvi ptic selivk.
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsi ljudje so mi blizu, toda le izbrani vstopajo v moje srce.

Jože Urbanija