V Grčiji zaživel prvi podvodni muzej

V Grčiji zaživel prvi podvodni muzej

04.08.2020 | Avtor: B. O.

Grčija je svojo dragoceno muzejsko dediščino razširila še pod vodo. Dobesedno. Zaživel je prvi podvodni muzej, do katerega pa bodo imeli dostop le potapljači. Nahaja se v bližini obale otoka Peristero.

Nepotapljači pa vseeno ne bodo popolnoma prikrajšani, saj se lahko po zbirki sprehodijo virtualno. Virtualni ogled muzeja je možen v informacijskem centru mesta Patitiri.

Muzej se nahaja v bližini otoka Peristero, na globini 21 metrov. Na tem mestu namreč leži ladijska razbitina iz 5. stoletja pred našim štetjem. Na ladji se še danes nahaja več tisoč amfor, ki so bile del trgovskega tovora. Večina amfor je izjemno ohranjenih, zato gre za neprecenljivo najdbo.

Na ladijsko razbitino je prvič opozoril ribič, leta 1985. V bližnji prihodnosti bodo oblasti uredile še dostope do štirih podvodnih lokacij z ladijskimi razbitinami in ustvarile arheološki potapljaški park, s katerim želijo privabiti več turistov.

Slika je simbolična

Ključne besede: Grčija podvodni muzej arheologija ladijska razbitina amfora Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
V praksi je najpomembnejša potreba po ljubezni in pripadnosti, saj je bližina in povezanost z ljudmi, ki nam nekaj pomenijo, predpogoj za zadovoljitev vseh potreb.

William Glasser