V Grčiji zaživel prvi podvodni muzej

V Grčiji zaživel prvi podvodni muzej

04.08.2020 | Avtor: B. O.

Grčija je svojo dragoceno muzejsko dediščino razširila še pod vodo. Dobesedno. Zaživel je prvi podvodni muzej, do katerega pa bodo imeli dostop le potapljači. Nahaja se v bližini obale otoka Peristero.

Nepotapljači pa vseeno ne bodo popolnoma prikrajšani, saj se lahko po zbirki sprehodijo virtualno. Virtualni ogled muzeja je možen v informacijskem centru mesta Patitiri.

Muzej se nahaja v bližini otoka Peristero, na globini 21 metrov. Na tem mestu namreč leži ladijska razbitina iz 5. stoletja pred našim štetjem. Na ladji se še danes nahaja več tisoč amfor, ki so bile del trgovskega tovora. Večina amfor je izjemno ohranjenih, zato gre za neprecenljivo najdbo.

Na ladijsko razbitino je prvič opozoril ribič, leta 1985. V bližnji prihodnosti bodo oblasti uredile še dostope do štirih podvodnih lokacij z ladijskimi razbitinami in ustvarile arheološki potapljaški park, s katerim želijo privabiti več turistov.

Slika je simbolična

Ključne besede: Grčija podvodni muzej arheologija ladijska razbitina amfora Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
Pravljica govori o mali deklici Sari, ki je živela v hišici ob morju. Po dedkovem pripovedovanju pa je prav v tej hišici pred davnimi leti živel deček Jan, ki je ob obali videl čisto pravo morsko deklico!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Morda je življenje to... pomežik očesa in migetajoče zvezde.

Jack Kerouac