Venera in Mars v rojstnem horoskopu - Venera (1. del)

Venera in Mars v rojstnem horoskopu - Venera (1. del)

12.05.2008 | Avtor: Irena Stopar
"Venera je nežna in topla energija, ki vabi k sebi, Mars pa je bolj groba in navzven usmerjena energija, ki si vzame, kar si zaželi. "
Venera in Mars sta v astrologiji dva planeta, ki govorita o ženski in o moškem, o odnosu in na splošno o vsem, kar se dogaja med spoloma, med drugim tudi o seksualnosti. Njun odnos v rojstni karti kaže na osnovno ujemanje ženskih in moških energij v nas in z drugimi ljudmi.
 
Venera je nežna in topla energija, ki vabi k sebi, Mars pa je bolj groba in navzven usmerjena energija, ki si vzame, kar si zaželi. Od postavitve obeh planetov v znamenju, v hiši in v aspektu (pa še česa drugega) je odvisno kako dobro bomo lahko odigrali svojo vlogo v ljubezni. Včasih se narava poigra z nami, saj je v nekaterih znamenjih Venera tista, ki si vzame, kar si zaželi, v drugih pa je Mars tisti, ki čaka in čaka, pa nič ne dočaka.

Seveda je slika čisto »črno-bela«, saj je pri resni razlagi rojstne karte in možnosti, ki mrgolijo v njej, obvezno potrebno upoštevati vse postavitve cele rojstne karte, ne le postavitve Venere in Marsa. Takšen pregled pa presega namen tega članka, pa tudi predznanje marsikoga izmed bralcev, ki se šele spogledujejo z astrologijo in njenimi osnovnimi pojmi.

Tik pred praznikom zaljubljencev sem si izbrala temo, ki govori prav o njih. O moškem, o ženski, o hrepenenju in notranjih potrebah zadovoljiti potrebo po partnerstvu, pripadanju in predajanju drug drugemu. Zato zgodba o Veneri in Marsu, dveh planetih, ki se v Vesolju nahajata vsak na drugi strani našega planeta Zemlje* in s tem še kako vplivata na Življenje na Zemlji ter na obnašanje prebivalcev, ki smo se poimenovali ljudje, pa tudi drugih bitij našega planeta. V resnici vsi, brez izjeme, ostajamo sužnji želja in hrepenenj, ki jih v naših rojstnih karta opisujeta Venera in Mars ter pod njuno vladavino tekamo, se zaletavamo ali preprosto živimo ljubezen in njene odtenke, kot smo jih posamezniki sposobni vključiti v svoje življenje.

Od elementa, v katerem se nahajata planeta, je odvisno kaj je najpomembnejše za osebo in s čim je osebo najlažje osvojiti ali vsaj razveseliti. Venera in Mars v ognjenem znamenju potrebujeta zanimivo življenje ter čim več aktivnosti in raznolikega delovanja. V zemeljskem znamenju ju privlači materialni svet in vse, česar se lahko dotakneta ter v tem uživata, od hrane, do daril in telesnega predajanja. V zračnem znamenju je zanju najpomembnejša pamet in sposobnost sporazumevanja.

Brez »pametnega« pogovora ju ne boste mogli osvojiti. V vodnem znamenju prevladujejo čustva in občutki, zato pozabite na delovanje vseh prejšnjih elementov in se nežno prepustite valovanju energij med vama.


Za vas sem pripravila kratek opomnik načina, na katerega delujeta posamezna Venera in Mars. Opis ni popoln, niti ni isti v vsaki karti, ki jo proučujete. Lahko pa vam služi kot opomnik na kaj bodite pozorni pri proučevanju svoje ali partnerjeve karte. Za resnejšo razlago vam priporočam vpis v Šolo astrologije Astro, v kateri se boste naučili pravilne razlage rojstnih kart in iskanja načinov kako še izboljšati odnos s partnerjem. Za namen tega članka pa nadaljujem s kratkim opisom tipičnega vedenja Venere v znamenju:

Venera se v Ovnu ne znajde najbolje, saj je pod vplivom grobih Marsovih energij prehitra, neučakana, tista, ki lovi svojega moškega, namesto, da bi ga počakala in zvabila v svoje mreže. Če jo želite osvojiti, morate biti prvi. Pokazati ji morate, da boste zanjo brez premisleka skočili, kamorkoli vas pritegne. Nekateri pravijo, da lahko Venero v Ovnu osvoji le moški, ki je »bolj moški od nje«. Zelo je aktivna in se zato začne hitro dolgočasiti, zato jo morate nenehno presenečati ali zanjo predstavljati izziv.

Venera v Biku je prava mitološka Venera, ki se zaveda svojih čarov in zna uživati v vsakem trenutku svojega bivanja. Zanjo je materialni svet izjemno pomemben, zato jo le z recitiranjem pesmi ne boste mogli osvojiti. Veliko ji pomeni lepota in urejenost, zato se ne odpravljajte na zmenek z njo neurejeni. Je Venera, ki po mojem mnenju, zna in želi zelo uživati in se predajati zemeljskim užitkom. K njim spadajo gurmanski užitki, občudovanje umetnosti (sploh slik in kipov), pa vse do telesnih užitkov, ki se jim ne zna upreti.

Venera v Dvojčkih je vesele narave, rada je v družbi in je neskončno radovedna. Njo lahko osvojite le z novimi informacijami, za katere pa še ni nujno, da iz njih veje velika modrost. Zadovolji se z vsem, o čemer še ni slišala. Rada se odpravi na izlet, v roke vzame dobro knjigo ali revijo in se neskončno veseli vseh novih razmišljanj. Preden jo boste lahko osvojili, ji boste morali dokazati, da ste dovolj bistri in zanimivi, da ji ob vas ne bo dolgčas. Če jo želite osvojiti, ji morate dovoliti veliko svobode, saj obožuje druženje, pa tudi flirt.

Venera v Raku je nežna, topla, romantična, materinska, a včasih tudi muhasta. Želi in potrebuje občutek bližine in občutek varnosti, sicer se vam ne bo odprla. Že od vsega začetka odnosa potrebuje tudi občutek, da se bosta poročila, si ustvarila družino in bosta imela vsaj 3 otroke. Svojo ljubezen kaže s hranjenjem, zato ji bo veliko pomenilo, če ji boste povedali kako zelo dobro kuha. Hkrati pa ji morate nežno dokazati, da ste dovolj občutljivi in čutni, da boste razumeli njena čustva in potrebo po bližini. Če jo želite osvojiti, ne smete nikoli pozabiti na rojstni dan, na vajino obletnico ali na kak drug pomemben datum.

Venera je nežna in topla energija, ki vabi k sebi Venera v Levu je izjemno romantična, velikodušna in odprto pokaže svoja čustva. Iz vsega zna narediti dramo ali teater. Želi biti prepoznana kot najboljša, najlepša in v vsem svojem obstoju vredna ljubezni. Če ji boste pokazali resnično naklonjenost, vam bo večno hvaležna in vam bo vračala ljubezen, kot zna le Venera v Levu. V nasprotnem se bo užaljeno obrnila vstran in vam pokazala hrbet. Če jo želite osvojiti, ji pogosto in zelo odprto povejte in pokažite kaj čutite do nje.

Ob tem nikar ne pozabite na bogate šopke cvetja, zlat nakit, diamante in druga bogata darilca.
Venera v Devici je najbolj skromna Venera, za katero ljudje pogosto menijo, sploh ne zna in ne zmore pokazati ljubezni. Za ljubo osebo je pripravljena postoriti mnogo opravil, ki se ji zdijo potrebna, da ji dokaže svojo ljubezen. Žal pa je res, da le s težavo in bolj poredko pokaže svoja čustva in občutke, čeprav to ne pomeni, da jih nima. Od svoje ljubezni zahteva red, disciplino, izjemno čistočo in urejenost. Če jo želite osvojiti, ne smete priti na srečanje z njo neurejeni, niti ne smete zamuditi, ker vam tega ne bo mogla odpustiti.

Venera v Tehtnici je ena najlepših Vener v zodiaku. Je elegantna, lepa, privlačna, diplomatska in v vsakem pogledu »nekaj posebnega«. Veliko ji pomeni zunanji izgled in urejenost, zato se potrudite in se lepo uredite, preden se odpravite na srečanje z njo. Navsezadnje si zasluži, da se potrudite, saj se bo tudi sama potrudila za vas. Zelo rada ima druženje, prijetne zabave z mnogo različnimi ljudmi in veliko lepih stvari, zato ne skoparite z lepimi darilci in dogajanji, če jo želite osvojiti.

Venera v Škorpijonu je čustvena, strastna in magnetično privlačna. Čeprav jo večina astrologov povezuje s seksualnostjo, se v resnici partnerju popolnoma preda šele, ko ga dobro pozna in mu popolnoma zaupa. Želela vas bo spoznati, kakršni ste navznoter, v svojem najglobljem bistvu, zato bo preverjala in sumničila, vse dokler ne bo prepričana, da ste »tisti pravi«, vmes pa vas bo strastno vabila v svoj objem, tako da lahko ob njej postanete še kako zmedeni in ne veste kaj pravzaprav želi. Če jo želite osvojiti, morate priti odprtega srca in čiste duše, sicer vaju čaka kup nesmiselnih ljubosumnih in maščevalnih scenarijev.

Venera v Strelcu je prava pustolovka, ki nikoli ne čaka na »svojih pet minut«, pač pa si vedno vzame, kar si zaželi. Instinktivno ve, da je rojena pod srečno zvezdo in tako se vede tudi v ljubezni. Je spontana, zanimiva, topla in skoraj popolnoma nezanesljiva. Zelo hitro se zaljubi, vendar jo njeno zanimanje za ljubezen lahko tudi zelo hitro zapusti. Če jo želite obdržati, morate biti zanimivi, drugačni od večine, izobraženi, optimistični in velikodušni. Stopila se bo ob povabilu na potovanje okoli sveta ali vsaj v družbo tujih ali drugačnih ljudi. Nikoli se ne naveliča razglabljanja o tujih stvareh, tujih ljudeh in tujih kulturah, o katerih se še nista pogovarjala ali jih raziskovala.

Venera v Kozorogu velja za hladno in nezainteresirano, vendar gre le za masko, za videz, ki ga kaže svetu okoli sebe. V resnici si želi ljubezni, topline in dvorjenja, vendar je v svojem izražanju previdna in raje počaka, da se izkaže ali mislite resno. Avanture je ne zanimajo. Veliko raje počaka na »tistega pravega partnerja«, ki bo vreden njene ljubezni in bo z njim preživela vse življenje. Zelo ceni tradicijo in vse tradicionalne načine dvorjenja, zato ne morete zgrešiti z galantnim pristopom. Če se ob prvem hladnem odzivu ne boste vdali v usodo in odnehali, boste morda našli trajno ljubezen.

Venera v Vodnarju je vedno v družbi in gibanju. Živi med prijatelji in znanci, zato si partnerja izbere med njimi. Vedno se ozira za najbolj pametnim, najbolj naprednim, najbolj humanim in splošno najbolj zanimivim partnerjem, pri čemer nikoli kaj dosti ne premišljuje, pač pa se prepusti ljubezni, kjer jo zadene. Potrebuje ogromno svobode, občutek nevezanosti, zato jo je včasih skoraj nemogoče razumeti kaj si želi. Pravzaprav se v celoti skoraj nikoli ne preda, pač pa del sebe zadrži le za sebe. Če jo želite osvojiti, morate predvsem spoštovati njeno potrebo po popolni svobodi in nevezanosti. Popolnoma jo spustite iz svojega nadzora in počakajte, da se sama vrne v vaš objem. Je zelo zanimiva in dinamična, a vas bo spravila ob živce, če niste ustvarjeni iz podobnega testa.

Venera v Ribah je nežna, topla, romantična in zasanjana. Ob njej boste čutili, da skoraj nezaznavno ovija okoli vas. Močneje, kot katera koli druga, vam bo pokazala, da vam želi podariti sanjsko ljubezen. Želi si idealne ljubezni in je zelo nežna, zato bodite zelo pazljivi, da je ne boste s svojimi nepremišljenimi izjavami ali delovanjem prizadeli. Če jo želite obdržati, se morate odzvati na njene izraze ljubezni. Vse vam bo odpustila, vse vam bo verjela in vam ne bo nikoli sodila. Če pa jo boste razočarali, grobo zavrnili ali drugače globoko prizadeli, je nenadoma ne boste več zanimali.
Z zgodbo o različnem tipičnem vedenju Venere, odvisno od znamenja, v katerem se nahaja v rojstni karti, zaključujem prvi del članka. Za opise Marsovega vedenja v ljubezni pa vas vabim, da spremljate naslednjo številko Mavričnega mesečnika.

Se nadaljuje >>> Venera in Mars v rojstnem horoskopu - Mars (2. del)

Več >>> Knjiga kot dariloMnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Irena Stopar  astrologija  horoskop  Venera  Mars  zodiak  oven  bik  dvojčka  rak  venera  lev  devica  tehtnica  škorpijon  kozorog  vodnar  ribi  ljubezen  rojstna karta Naučimo se risati živali v preprostih štirih korakih. Za risarje od 3 - 99 let!
Ko se lunica zbudi, mnogo zvezdic na nebu zažari. Pod njimi tisoč hišic tiho stoji.
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Vse, kar potrebujete, da zaživite življenje, o katerem sanjate, imate že ta trenutek v sebi."

Barbara De Angelis