Vsak dosežek se prične v zavesti

Vsak dosežek se prične v zavesti

03.05.2017 | Avtor: Orison Swett Marden


Vsak dosežek se mora pričeti v tvoji zavesti.

V veličini, ki je  v nas, posedujemo neomejeno moč, neizmerne vire, vendar dokler nevidnih virov te skrite moči ne prebudimo v zavest, jih ne moremo uporabljati.

Zavest moči ustvarja moč. Tisto, česar se zavedamo, si že lastimo.

V sorazmerju do intenzivnosti, vztrajnosti, živosti predstav in, določenosti tvojega zavedanja stvari, ki jo hočeš, jo pričneš ustvarjati, da bi jo pritegnil.

Velika težava pri vseh tistih med nami, ki živimo v svetu neizpolnjenih hotenj in ambicij, je, da ne vzdržujemo pravega zavedanja. Dr. Perry Green je pravilno dejal, da bi se Jobove žalostinke - „Stvar, ki sem se je bal, me je doletela“ - morale spremeniti v „Stvar, katere sem se na veliko zavedal, me je doletela.“

Z drugimi besedami povedano, je stvar, ki jo vzdržujejo v svojem zavedanju tista, ki prihaja iz nevidnega sveta realnosti in prevzame vidno obliko v naših življenjih glede na njeno naravo – revščine ali bogastva; zdravja ali bolezni; sreče ali bridkosti.

Vsa skrivnost osebnostne rasti in razvoja je zaklenjena v naši zavesti, kajti to so vrata do življenja samega. Vsaka izkušnja, pa naj bo radostna ali boleča; v zdravju ali bolezni; uspešna ali neuspešna, mora priti skozi našo zavest. Ne obstaja druga pot, po kateri bi lahko vstopila in postala del našega življenja. Ne moreš imeti tistega, česar se ne zavedaš; ne moreš delati tistega, česar se ne zavedaš, da si sposoben narediti. /.../

Veliki umetniki, znanstveniki, izumitelji, raziskovalci, generali, poslovneži, in drugi, ki so opravili največja dela v svoji stroki, so vedno ohranjali zmagovalno zavest. Uspeh je bil cilj, ki so ga stalno vizualizirali in nikdar niso omahovali v prepričanju, da bi ga dosegli.

Ljudem ne spodleti zaradi pomanjkanja sposobnosti, temveč zaradi tega, ker ne vzdržujejo zmagovalne zavesti, zavesti uspeha.

Ne živijo v čakanju na zmago, v prepričanju, da jim bo uspelo doseči cilj njihovih ambicij. Raje živijo v pričakovanju možnega neuspeha, v strahu pred revščino, in pomanjkanjem, in dobijo, kar vzdržujejo v umu, o čemer razmišljajo.

Stisnjena, skrčena, omejena, z revščino zaznamovana, s strahom prežeta zavest; zavest, ki pričakuje ostro povračilo; ki pričakuje revščino in ne verjame, da bo prejela karkoli boljšega, je bolj odgovorna za več pomanjkanja kot kar koli drugega. 

Naša zavest je del naše kreativne moči; tako prestavi mentaliteto v stanje, ki privlači sebi sorodno, tisto, kar je njej enako. Zavest pomanjkanja ne more izkazati premoženja. To bi bilo proti zakonu. Če si prežet s pomanjkanjem in neuspehom, ne moreš kriviti nikogar drugega, razen samega sebe, kajti deluješ proti zakonu.

Vzdržuješ zavest pomanjkanja, živiš z mišljenjem neuspeha. Morda se sprašuješ, zakaj ne moreš ustvariti nečesa, kar bo ustrezalo tvojim ambicijam in tvojim hrepenenjem, medtem ko ves čas zapolnjuješ svoj um s težavami, s črnimi, potrtimi, obupanimi predstavami, da je tvoje celo življenje nasičeno z zavestnostjo neuspeha.

Morda čutiš, da te nekaj zadržuje, neka nevidna sila, nekakšna kruta usoda ali neizbežnost. Nekaj te zadržuje, a to ni usoda niti neizbežnost; je tvoja mentalna drža neuspeha, nesrečne zavestnosti, ki jo vzdržuješ že leta. Medtem, ko si poskušal graditi na materialni ravni, si nevtraliziral vsa svoja prizadevanja s stalnim rušenjem na mentalnem nivoju.

Upošteval si negativni zakon, ki uničuje in ubija, udarja in razstreljuje, namesto pozitivnega zakona, ki proizvaja, ustvarja, gradi, olepšuje, razvija človekove najvišje kvalitete in slavi njegovo življenje.

Celo življenje in njegovi dosežki, njegove možnosti, so odvisni od našega zavedanja, in razvijamo lahko kakršnokoli zavedanje hočemo. Velik glasbenik je razvil glasbeno zavestnost, o kateri je večina izmed nas nevedna, kajti ne zavedamo se teh načinov delovanja.

Matematik, astronom, pisatelj, zdravnik, umetnik, strokovnjak katerekoli stroke, je razvil določeno zavestnost, in realiziral sadove te zavestnosti.

Posebno moč manifestira in uživa le v takšnem razmerju, kot je razvil svojo specialno zavestnost.

Več o tem v knjigi >>> Blaginja - Kako jo pritegniti / Orison Swett Marden

Ključne besede: Orison Swett Marden čas je denar kreatvna zavest sposobnosti kreativnost kreativne moči ,ustvarjalnost osebnostna rast  Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
Priročnik za vizualiziranje
Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Danes je moj najljubši dan.

A. A. Milne