Uresničite svoje vizije, ujemite svoje sanje

Uresničite svoje vizije, ujemite svoje sanje

13.09.2017 | Avtor: Orison Swett Marden
"Nihče ni nikoli priplezal do uspeha na hrbtu drugega. Človek mora prizadevno delati, sam pognati stvari v delovanje, ali propasti. "

Ljudje, ki so izgradili največje industrije in si ustvarili velikansko bogastvo,Peabody, Astor, Gould, Vanderbilt, Morgan, Rockefeller, Carnegie, Schwab, Hill, Ford, Marshall Field, Wanamaker, so naredili velike stvari na tem svetu. Ne samo, da so imeli zaupanje, ki je naredilo »nemogoče«, temveč so bili do sebe zahtevni trenerji.

Delavec pred tovarniško haloS seboj niso ravnali v rokavicah. Od sebe so zahtevali strogo disciplino. Niso dovoljevali zapravljanja časa, brezdelja; prepovedali so si lenobo, brezbrižnost, neodločnost; svojo pozornost so osredotočili na cilj in žrtvovali vse, kar bi jih oviralo pri njihovi ambiciji; vse, kar bi jim stalo na poti do večjega uspeha. Vedeli so, da tisti, ki je očaran nad svojim naslonjačem, ki preveč razmišlja o udobju in počitku, o dobrih časih z večernim druženjem, ki preveč mislijo na čutna zadovoljstva, ne bodo nikoli prišli nikamor.

Na noben način ni mogoče poraziti človeka, ki je uspešno organiziran. Če ima vero, ki premika gore, če je iz zmagovalne snovi, bo zmagal ne glede na vse, kar ga ovira na poti. Nič takega ni, kar bi ga potiskalo navzdol, ker je poleg tega, da neomajno verjame vase, pripravljen do poslednjega centa plačati ceno, ki jo morajo plačati tudi najbolj nadarjeni ljudje. Tistemu, ki je pripravljen plačati, se nič ne odreče. Le tvoja lenobnost, tvoje pomanjkanje zaupanja vase, pomanjkanje tvoje lastne spodbude in odločnosti, lahko prepreči tvoje ambicije.

VarjenjeV svojem življenju dobimo tisto, na kar se najbolj in najmočneje koncentriramo. Naš uspeh ali poraz je v naših lastnih rokah. Mnogim, ki se pritožujejo, da so vrata do uspeha zaklenjena in zapahnjena pred njimi, ker so prerevni da bi se izobraževali, ali da nimajo nikogar, ki bi jim pomagal do položaja, ki si ga želijo, ne uspe in ne dobijo tistega, kar hočejo, ker se za uspeh niso pripravljeni potruditi, kolikor bi bilo potrebno. Niso pripravljeni opraviti napornega dela, niso se pripravljeni spustiti na kolena in prizadevno delati.

Že mogoče, da zaupajo v svoje sposobnosti, vendar nimajo energije, da bi sprožili sposobnosti v delovanje in jih pognali v proizvajanje stvari zanje. Želijo nekoga drugega, da bi zanje zadeve potiskal naprej, da bi zanje uresničeval stvari. Nihče ni nikoli priplezal do uspeha na hrbtu drugega. Človek mora prizadevno delati, sam pognati stvari  v delovanje, ali propasti.

Joseph Pulitzer, mlad fant, ki je v Ameriko prispel iz Nemčije, je bil ob prihodu tako reven, da je moral spati na klopeh mestnega Hall Parka v New Yorku, prav pred lokacijo, ki jo sedaj zaseda World Building, katerega je kasneje zgradil. Ta reven mladenič je premogel toliko zaupanja in toliko energije, da je ustvaril milijone iz časopisne hiše, ki je bila skoraj pred propadom, ko je bila v lasti ljudi, od katerih jo je kasneje odkupil.


Ni važno, kako skromen je tvoj položaj. Tudi če si železničar na železnici, cestar, delavec ali kurir, če zaupaš vase, če zaupaš v svojo vizijo, in podpiraš svoje zaupanje s poštenim delom, te nič ne more zaustaviti pred realizacijo tvoje vizije. Premoženje se nakopiči z enakimi sredstvi, ki iz človeka naredijo uspešnega glasbenika ali politika ali izumitelja. Zaupanje in delo naredita čudeže.

Več o tem v knjigi >>> Blaginja - Kako jo pritegniti / Orison Swett Marden


Ključne besede: Orison Swett Marden sposobnosti kreativnost vizije doseganje ciljev kreativne moči,,ustvarjalnost osebnostna rast zavest motivacija delo delovno mesto železničar cestar delavec  kurir  Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Nič ne bo delovalo, če ti ne boš deloval.

Maya Angelou