Vsi odgovori in rešitve se skrivajo v vas

Vsi odgovori in rešitve se skrivajo v vas

12.03.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek
"Ključi energij – vilinski simboli so le eden od načinov, ki bo nepreklicno spremenil vaš pogled na svet in vaše življenje na bolje. Poglejmo si, na kakšen način učinkujejo."
Vilinski simbol - ključi energij so univerzalno orodje, s katerim privabite v življenje in vase vse, kar hočete imeti ali doživeti.
Ste že slišali, da uporabljamo zgolj tri odstotke svojih možganov in ste se kdaj vprašali, kakšno bi bilo videti vaše življenje, če bi lahko prebudili še preostalih sedemindevetdeset?

Ključi energij – vilinski simboli so le eden od načinov, ki bo nepreklicno spremenil vaš pogled na svet in vaše življenje na bolje. Poglejmo si, na kakšen način učinkujejo.

Že Goethe je nekoč davno zapisal: »Kar v sebi gojimo, to raste; to je večni naravni zakon.« Če dovolimo, da se v nas razrašča goščavje negativnih misli, omejitvenih prepričanj, strahov, zamer, jeze in sovraštva, bo tudi naše vsakdanje življenje polno teh težkih, temnih energij. Ako usmerjamo pozornost na težave, bolečine, bojazni in strahove, bodo sčasoma postali čedalje večji, napihnili se bodo kot balon, prek vseh razsežnosti.S ključi energij pa preusmerimo mogočno energijo svoje pozornosti iz problema na rešitev.

Z namero in odločnostjo se odpremo pozitivnim energijam in s tem povzročimo velikanski premik v svoji zavesti, ki bo seveda sprožil plaz pozitivnih posledic. Če na primer vsak dan tarnamo, da smo brez denarja, da se nam vsi posli sfižijo, dolžniki nam ne vračajo dolgov, mi pa garamo do onemoglosti kot sužnji za druge, hranimo v sebi miselne vzorce revščine, krivice in pomanjkanja. Namesto tega se lahko odločimo, da se bomo na široko odprli kvaliteti izobilja in v svoje življenje pritegnili materialno bogastvo, ki si ga zaslužimo in ga tudi potrebujemo za svojo normalno osebnostno rast in za duhovni razvoj. Z jasno namero narišemo ključ energije obilja in s tem svoji podzavesti ter vsemu vesolju damo vedeti, da smo pripravljeni sprejeti blaginjo, ki nam po vsej pravici pripada.

Vilinski simboli – ključi energij so dekoracija, ljubke risbice, ki v sebi skrivajo moč delovanja. Vendar pa sami po sebi seveda ne storijo ničesar. Naša namera in naša pozitivno usmerjena pozornost sta tisti sili, ki jih aktivirata, sprožita v delovanje. So le ključi do energij, vrednot, sposobnosti, veščin, darov in zmožnosti, ki se skrivajo neprebujene nekje globoko v nas. Na preprost, enostaven, ustvarjalen in igriv način nam omogočijo, da jih prebudimo, se jih zavemo in jih končno začnemo uporabljati v svojem vsakdanjem življenju. Saj veste, najbolj preproste stvari, ki jih še ni zapletlo in pokvarilo večno analiziranje in kompliciranje našega uma, so vedno tudi najbolj učinkovite. Vendar tega nikoli ne boste zares z gotovostjo vedeli, če si ne boste dovolili osebne izkušnje. Pričevanja tisočih, ki so poskusili, govorijo o osupljivih uspehih posameznikov na vseh življenjskih področjih.

Vse, kar naj bi storili, je, da z namenom narišete ključ energije na papir, kartonček, kamenček, kristal, na kos blaga ali lesa ali celo na kožo (po možnosti z naravnimi kozmetičnimi svinčniki), kamor vam bo pač prišepnila vaša intuicija, in ga shranite čim bliže telesu na področju svoje avre, energijskega območja, ki obdaja naše snovno telo. Tako boste dobili nekakšen osebni talisman, ki ga spravite v žep, v torbico, denarnico in zvečer pod blazino, da bo lahko še med spanjem pozitivno deloval na vašo podzavest. Uporaba posameznega ključa energij pomeni, da ste se zavestno odprli izbrani energiji. Pri risanju se izogibajte črni barvi, ki energijo posrka, namesto da bi jo izžarevala.
 
Pred časom so bile zelo popularne razne pozitivne afirmacije, s katerimi lahko poskušamo preprogramirati svoj um. Ključi energij pa ne delujejo zgolj na mentalni ravni, ampak na devetih različnih ravneh, med drugim na astralni, kavzalni, budijski, še zlasti pa na intuicijski. Zato se um ne more ves čas vmešavati, kar drastično zviša njihovo učinkovitost.

Starodaven ezoterični zakon pravi: »Energija sledi misli.« Zato se priklicane energije tudi začnejo pojavljati v našem življenju. Privabi jih naša pozitivna namera, ki kot laserski žarek natančno in brezkompromisno usmeri osebno energijo naše pozornosti k pravemu cilju.
Ena od skrivnosti kreacije in manifestacije v vesolju je namagnetenje ideje, ki se v končnem procesu zgosti v snov tudi na vsakdanji fizični ravni bivanja. S ključem energije, ki ga narišemo, ustvarimo poseben pozitiven elemental, ki pritegne nase izbrano energijo (zdravje, obilje, ljubezen, sprostitev itd.) iz vsega zunanjega okolja (vesolja), iz naših notranjih globin in iz preostalih energijskih razsežnosti okoli nas.

risbice ključev energij sčasoma postajajo nov, univerzalen svetovni način komunikacije, ne le z energijami, ampak tudi medsebojno. Tisto, česar ne znamo, ne moremo ali ne želimo izraziti z besedami, lahko učinkovito povemo s ključi energij. Prijatelju, s katerim smo se sprli, pošljemo simbol sprave, kolegici, ki je ravnokar rodila, simbol rojstva in sreče, fantu, s katerim bi rade šle na zmenek, simbol ljubezni, romantike ali srečanja.
Ključi energij nas naredijo bolj budne, zavestne, ustvarjalne. Krepijo našo domišljijo in razvijajo samozavest. Povrnejo nam stik z našo notranjo močjo in avtentičnimi občutki, vračajo upanje in vero v lepoto in čarovnijo vsakdanjega življenja.

Tako se nič več ne počutimo kot nemočni listi v vetru, temveč prevzamemo polno odgovornost zase, za svoje življenje in vse, kar se v njem dogaja, kajti le tako ga bomo zmogli spremeniti po svoji meri, po toku svojih ciljev in želja. Če venomer za vse krivimo druge, jim s tem podzavestno, nehote predajamo moč nad sabo in se odrekamo pravici do spremembe. šele ko se zavemo, da smo si sami na neki ravni ustvarili izkušnjo, ki jo doživljamo, postanemo močni ustvarjalci, čarovniki svoje usode. To nam omogoči, da nezaželena doživljanja in situacije razkrojimo in transformiramo.

S pomočjo ključev energij se lahko učinkoviteje sprostite in spočijete, ustvarjate in zdravite, povečate poslovno uspešnost in okrepite tok pritekanja denarja, se bolje organizirate in učinkoviteje obvladate svoj čas, ali se celo zaljubite in poročite. Nenadoma opazite, da je črvičenje občutkov nemoči v pleksusu zamenjala prijetna gotovost, da je vse, o čemer ste sanjali, postalo mogoče.

Ključi energij, ki so narisani, zapisani in razloženi v knjigah KanDeLar in KanDeLar Dve, vas znova povežejo z vašim najglobljim notranjim bistvom. Ker krepijo intuicijo, krepijo tudi delovanje desne polovice možganov. Razum se lahko zmoti, intuicija nikdar.
Največ, kar sami lahko storimo zase je, da ne iščemo venomer pomoči in izgovorov zunaj sebe, ampak se odpremo skritemu znanju in moči v sebi.


Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Marjetka Jeršek  čustva  energije  ezoterika  ključi energij  moč misli  miselna naravnanost  osebnost  pozornost  pozitivne misli  samopomoč  vilinski simboli  zavest Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če misliš da zmoreš, zmoreš.

John Burroughs